
Malzemeler:
1kg.Tavuk Gögsü (2 Tane)
1 Sogan
1 Yumurta
Göz karari Galeta Unu(Semmelbrösel)
Tuz,Karabiber,Kimyon
Biraz Kanola Yagi (Rapsöl)
Yapilisi:
Tavuk gögsünü cektirebiliyorsaniz kasapiniza kiyma yaptirin cogu kasaplar yapmiyor biliyorum makina tavuk oluyor diye.cektiremiyorsaniz evde robotta siz cekin robotunuz yoksa blenderle(el mikseri)deneyin oda yoksa ozaman ellere kuvvet bicakla kiyma haline gelene kadar kiyin.

aynen kirmizi et köftesi yapar gibi yazdigim malzemeleri tavuga ekleyip iyice yogurun.Soganlar rendelensin bu arada.Güzelce yogurduktan sonra malzemeler birbirine girdikten sonra buzdolabinda biraz bekletin.ele yapisacagi icin biraz yag gezdirip tekrar yogurun ve misket büyüklügünde misketler yapin yani elinizde yuvarlayin.kizgin yagda kizartin.ben kanola yag kullandim ama kizartma islemine tabiki aycicek te kullanabilirsiniz...Sicak mayonez ve ketcapla Servis edebilisiniz
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder