Malzemeler:
4 Sis icin
4 Kücük Patlican
Yarim kg Kiyma
1 Yumurta
2 Sogan
Ekmek ici
1 dis Sarimsak
1 Domates
1 tatli kasigi Domates Salcasi
1 Yemek kasigi Biber Salcasi
Tuz,Karabiber,Kirmizibiber,Kimyon
Su.
Yapilisi:
önce Patlicanlari pijama seklinde soyun ve 1 parmak kalinliginda halka halka dograyin.Patlicanlari tuzlu suya koyup acisini cikarabilirsiniz arzunuza bagli.Buarada kiymayi derin bir kaba alin ve sogani rendeleyin.1 yumurta cekilmis ekmek ici tuz karabiber kimyon ve sarimsagi ezip kiymaya ilave edin.Elinizle yogurun bütün malzemeler birbirine girsin.patlicanlari isterseniz önce izgaralayin isterseniz kizartin.ben izgaraladim hafif olsun diye.köfteleride aynen patlicanlar gibi 1 parmak kalinliginda yuvarlak yapip yine ister kizartin ister izgaralayin.her ikiside biraz pistikten sonra sislere bir patlican bir köfte olarak dizin ve firin tepsisine koyun.bir kücük tencere veya tavada ince ince dogranmis sogani kavurun.Kabugu soyulmus domatesleride küp küp dograyin ve soganlara ekleyin biraz daha kavurun.salcalari sulandirip domatesli sogana ilave edin ve biraz su koyup bir tasim kaynatin.tuz karabiber kirmizi biber serpip biraz daha kaynamasini saglayin.en son sislerin üzerine döküp biraz daha su ilave edin ve firinda sislerin üzerleri iyice kizarana kadar sosun suyu hafif cekene kadar yaklasik 200 220 derece firinda pisirin.Sicak Servis Edin.isterseniz makarna isterseniz benim gibi Tavuk suyunda pisirilmis pirinc pilaviyla servis edebilirsiniz,...
AFIYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder