23 Şubat 2012 Perşembe

Bulgur Pilavi

Bulgur Pilavi

Bulgur pilavi denince akla sadece ben gelirim.Cünki bulgur pilavina bayilirim.hele birde yaninda fasulye yemegi varsa tadindan yenmez...Ben herseyi göz karari yapiyorum bunuda göz karari yaptim,ama birdahakine ölcüsüyle yapicam.
Malzemeler
Bulgur
1 kasik biber Salcasi
1 Sogan
1 Domates
Tuz,Su
Arzuya göre 1 dis Sarimsak
Yapilisi:
Sogani kücük kücük dogradiktan sonra yagda kavuruyoruz kavrulduktan sonra 1  kasik salcayi ilave edip soganlara yediriyoruz salcayi.daha sonra yikanmis bulgurlarida soganla birlikte biraz kavurduktan sonra suyunu ilave ediyoruz,domatesleri soyup dogradiktan sonra pilava ilave edip tuzla tatlandirdiktan sonra kisik ateste agzi kapali sekilde suyu cekene kadar pisirin.Arzu eden bir dis sarimsagi rendeleyip koyabilirler oda cok güzel bir tat veriyor.
Sicak servis yapin
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder