16 Şubat 2012 Perşembe

Kepekli Elmali Tart

Kepekli Elmali Tart

Bu tarti nezamandir yapmak istiyordum kismet bugüneymis.Tarifi aynen elmali kurabiyenin tarifi ama siviyagsiz ve kepekli undan.

Malzemeler:

1/2 paket Tereyagi

1 Su B.Yogurt

Kabartma Tozu

Alabildigi kadar Kepekli Un

Ic Malzemesi:

3 Elma

1 Avuc Ceviz

4 Kasik Seker

Tepeleme Tarcin

Üzeri Icin:

Hamurdan biraz parca

Pudra Sekeri

Yapilisi:
Tereyagini yogurdu kabartma tozunu elinizle ezin unuda yavas yavas ekleyerek yogurun yagin tamamen erimesi gerekiyor yogururken. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin.Agzi kapanir bir kapta yaklasik 15 20 dakika buzdolabinda bekletin hamuru.Bu arada tabiki bos durmayin:))Elmalari soyun rendeleyin ve tavada 4 kasik seker ceviz elma ve tarcini kavurun.fazla sulanmamasina dikkat edin ama.Fazlada elmalarin erimesini beklemeyin seker eriyene dek kavurun tamamdir.Kullanacaginiz tepsiyi yaglayin.Tezgagin üzerini unlayip hamurdan portakal büyüklügünde bir parca ayirin üzeri icin.Geri kalanini merdaneyle cok ince bir hamur acin tepsinizin ebatina göre.Tepsiye yerlestirin tamamen oturmasi gerekiyor tepsiye kenarlarindan cikan hamuru düzgünce kivirip hamura yapistirin.elmali harci üzerine esit olarak yayin.Yine dista kalan hamur olursa kenarlardan elmali harcin üzerine kapatin.Ayirdiginiz hamuru isterseniz benim gibi serit yapip üzerine kafes yapabilir veya hamurun üzerine rendeleyebilirsiniz,Ben kafes yaptim ama hamurum arttigi icin geri kalaninida rendeledim yani ikisini birde yapabilirsiniz,130 derece firinda 50 dakika pisirin.Pistikten sonra sogumaya birakin tepsiden almadan üzerine Pudra sekeri serpin.Dilimleyip Servis Yapin.Cayla süper oluyor...
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder