Kepekli Elmali Tart
Malzemeler:
1/2 paket Tereyagi
1 Su B.Yogurt
Kabartma Tozu
Alabildigi kadar Kepekli Un
Ic Malzemesi:
3 Elma
1 Avuc Ceviz
4 Kasik Seker
Tepeleme Tarcin
Üzeri Icin:
Hamurdan biraz parca
Pudra Sekeri
Yapilisi:
Tereyagini yogurdu
kabartma tozunu elinizle ezin unuda yavas yavas ekleyerek yogurun yagin
tamamen erimesi gerekiyor yogururken. Kulak memesi yumusakliginda bir
hamur elde edin.Agzi kapanir bir kapta yaklasik 15 20 dakika
buzdolabinda bekletin hamuru.Bu arada tabiki bos durmayin:))Elmalari
soyun rendeleyin ve tavada 4 kasik seker ceviz elma ve tarcini
kavurun.fazla sulanmamasina dikkat edin ama.Fazlada elmalarin erimesini
beklemeyin seker eriyene dek kavurun tamamdir.Kullanacaginiz tepsiyi
yaglayin.Tezgagin üzerini unlayip hamurdan portakal büyüklügünde bir
parca ayirin üzeri icin.Geri kalanini merdaneyle cok ince bir hamur acin
tepsinizin ebatina göre.Tepsiye yerlestirin tamamen oturmasi gerekiyor
tepsiye kenarlarindan cikan hamuru düzgünce kivirip hamura
yapistirin.elmali harci üzerine esit olarak yayin.Yine dista kalan hamur
olursa kenarlardan elmali harcin üzerine kapatin.Ayirdiginiz hamuru
isterseniz benim gibi serit yapip üzerine kafes yapabilir veya hamurun
üzerine rendeleyebilirsiniz,Ben kafes yaptim ama hamurum arttigi icin
geri kalaninida rendeledim yani ikisini birde yapabilirsiniz,130 derece
firinda 50 dakika pisirin.Pistikten sonra sogumaya birakin tepsiden
almadan üzerine Pudra sekeri serpin.Dilimleyip Servis Yapin.Cayla süper
oluyor...
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder