23 Şubat 2012 Perşembe

Misket Köfteli Nohut

Misket Köfteli Nohut

Malzemeler:
Nohut
Kiyma
2 Sogan
1.5 Corba Kasigi Biber Salcasi
1 Tatli Kasigi Domates Salcasi
Kaynamis Su
1 yumurta
Bayat ekmek (köftelik)
tuz,karabiber,kirmizibiber,kimyon

Yapilisi:
Nohutlari bir gece önceden suya yatirin.Yada düdüklünüz varsa düdüklüdede pisirebilirsiniz.
kiyma,yumurta,bayat ekmek,1 rendelenmis sogan,kimyon karabiberi hep birlikte yogurun.
Sogan ince ince küp küp kestikten sonra sivi yagda kavurun saclalari biraz su ilave edip soganlarla kavurmaya devam edin.salcalar sos halini aldiktan sonra nohutlari ilave edin.üzerine kapanacak sekilde su dökün.köfteleri misket büyüklügünde yuvarlayip yemege ilave edin.tuz kirmizibiber karabiberle tatlandirdiktan sonra 20-30 dakika pismeye birakin.Altini kapatip yemegi biraz dinlendirin.Sicak servis yapin

AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder