Misket Köfteli Nohut
Nohut
Kiyma
2 Sogan
1.5 Corba Kasigi Biber Salcasi
1 Tatli Kasigi Domates Salcasi
Kaynamis Su
1 yumurta
Bayat ekmek (köftelik)
tuz,karabiber,kirmizibiber,kimyon
Yapilisi:
Nohutlari bir gece önceden suya yatirin.Yada düdüklünüz varsa düdüklüdede pisirebilirsiniz.
kiyma,yumurta,bayat ekmek,1 rendelenmis sogan,kimyon karabiberi hep birlikte yogurun.
Sogan ince ince küp küp kestikten sonra sivi yagda kavurun saclalari
biraz su ilave edip soganlarla kavurmaya devam edin.salcalar sos halini
aldiktan sonra nohutlari ilave edin.üzerine kapanacak sekilde su
dökün.köfteleri misket büyüklügünde yuvarlayip yemege ilave edin.tuz
kirmizibiber karabiberle tatlandirdiktan sonra 20-30 dakika pismeye
birakin.Altini kapatip yemegi biraz dinlendirin.Sicak servis yapin
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder