16 Şubat 2012 Perşembe

Peynirli Acma

Peynirli Acma

Malzemeler:

1 Su bardagi ilik su

1 Su bardagi ilik Süt

1 Su bardagi sivi yagi

2 yemek Kasigi Seker

1 Tatli kasigi Tuz

1 Paket instanz Maya

Alabildigi kadar Un

Beyaz Peynir

Yapilisi:
Bütün Malzemeleri un haric sirasiyla ekleyin.unu yavas yavas göz karariyla kulak memesi yumusakliginda hamur elde edene kadar ekleyin.Yarim saat üzerine bir örtü serip mayalanmasini bekleyin.Limon büyüklügünde beze alip elinizde acin düzgün olmasini istiyorsaniz merdaneyle acin icine ufalanmis peynirden koyup yarim ay sekli verin.Üzerine Yumurta sarisi sürüp 170-180 derece firinda pisirin.
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder