Profiterol
Hamuru icin:
150 g.Tereyagi (Yaklasik 3 Yemek Kasigi yapiyor)
1 Su bardagi Su
1 Su bardagi Un
Bir tutam Tuz,Bir tutam Seker
3 Yumurta
Muhallebisi icin:
3 Su bardagi Süt
1 Su bardagi Seker
3 Yemek Kasigi Un
1 Paket Vanilya
Cikolata Sosu icin;
Hazir cikolata sosu,veya Nesquikin Hazir Cikolata surubu..
Yapilisi:
1 su bardagi kaynamis suya yagi ekleyin ve eritin kisik ateste.tuz ve
sekeri ekleyin karistirin.unu yavas yavas topaklanmadan cirparak
dökün.Tuhaf bir hamur elde edeceksiniz.Derin bir kaba alip ilimasini
bekleyin.ilidiktan sonra bu asama cok önemli.Sira yumurtalara
geliyor.Yumurtalari birden kirmayin hamura.bir tane kirin cirparak
hamura yedirin yedirdikten sonra diger yumurtayi yedirin ve 3üncü
yumurtayi yedirin yani arka arkaya cirparak cok yapiskan bir hamur elde
edin.Cok pis bir hamur oluyor cirparken heryere sicriyor o yüzden
olabildigince derin bir kap secin.cok yapiskan bir hamur elde ettikten
sonra kolay olmasi acisindan cünki kasikla olcak is degil.Sykma
tabancasina doldurun ve yagli kagidin üzerine istediginiz büyüklükte
sykin.ben bir ceviz büyüklügü kadar syktim.Sicak firinda 180-200 derece
firinda ilk 15-20 dakika firinin agzini hic acmadan pisirin.kokusu
geliyor zaten.kontrol icin agzini aralayip kontrol edebilirsiniz.ama tam
acmayin pismemisse aksi taktirde hamur sönebilir.toplar piserken.bu
arada muhallebiyi yapin.Süt seker unu tencereye koyup kaynatin muhallebi
kivamina gelince vanilya ekleyin ve biraz daha kaynatin sogutun.Toplar
sisip kizardiktan sonra firindan cikarin ve sogutun.Soguduktan sonra
yine sykma tabancasina muhallebiyi koyup tabancanin en ince ucuyla topun
icine sokun ve muhallebiyi icine sykin.muhallebiyi sykinca top biraz
daha sisiyor ici dolunca,:)))ve profiterol hazirdir.cikolata sosunda ben
biraz kolaya kactim hazir nesquik surubunu kullandim.ama hazir cikolata
soslarida var paketin üzerindeki gibi yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder