16 Şubat 2012 Perşembe

Profiterol

Profiterol

Tam Ölcüleriyle veriyorum.
Hamuru icin:

150 g.Tereyagi (Yaklasik 3 Yemek Kasigi yapiyor)
1 Su bardagi Su
1 Su bardagi Un
Bir tutam Tuz,Bir tutam Seker
3 Yumurta
Muhallebisi icin:

3 Su bardagi Süt
1 Su bardagi Seker
3 Yemek Kasigi Un
1 Paket Vanilya
Cikolata Sosu icin;

Hazir cikolata sosu,veya Nesquikin Hazir Cikolata surubu..
Yapilisi:
1 su bardagi kaynamis suya yagi ekleyin ve eritin kisik ateste.tuz ve sekeri ekleyin karistirin.unu yavas yavas topaklanmadan cirparak dökün.Tuhaf bir hamur elde edeceksiniz.Derin bir kaba alip ilimasini bekleyin.ilidiktan sonra bu asama cok önemli.Sira yumurtalara geliyor.Yumurtalari birden kirmayin hamura.bir tane kirin cirparak hamura yedirin yedirdikten sonra diger yumurtayi yedirin ve 3üncü yumurtayi yedirin yani arka arkaya cirparak cok yapiskan bir hamur elde edin.Cok pis bir hamur oluyor cirparken heryere sicriyor o yüzden olabildigince derin bir kap secin.cok yapiskan bir hamur elde ettikten sonra kolay olmasi acisindan cünki kasikla olcak is degil.Sykma tabancasina doldurun ve yagli kagidin üzerine istediginiz büyüklükte sykin.ben bir ceviz büyüklügü kadar syktim.Sicak firinda 180-200 derece firinda ilk 15-20 dakika firinin agzini hic acmadan pisirin.kokusu geliyor zaten.kontrol icin agzini aralayip kontrol edebilirsiniz.ama tam acmayin pismemisse aksi taktirde hamur sönebilir.toplar piserken.bu arada muhallebiyi yapin.Süt seker unu tencereye koyup kaynatin muhallebi kivamina gelince vanilya ekleyin ve biraz daha kaynatin sogutun.Toplar sisip kizardiktan sonra firindan cikarin ve sogutun.Soguduktan sonra yine sykma tabancasina muhallebiyi koyup tabancanin en ince ucuyla topun icine sokun ve muhallebiyi icine sykin.muhallebiyi sykinca top biraz daha sisiyor ici dolunca,:)))ve profiterol hazirdir.cikolata sosunda ben biraz kolaya kactim hazir nesquik surubunu kullandim.ama hazir cikolata soslarida var paketin üzerindeki gibi yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder