16 Şubat 2012 Perşembe

Sarimsakli Paprika Dolmasi

Sarimsakli Paprika Dolmasi

Yiyemedigim ve tadindan yüzde yüz emin oldugum paprika dolmalarim esimin arabada ani freniyle birlikte heba oldular....dolmanin arabada ne isi vardi diyeceksiniz.Transferini ablamlara dogru yapiyordum ama nasip olmadi...Insallah yakin zamanda tekrar yapip yemek nasip olur.

Malzemeler

Istediginiz Kadar Sari ve Kirmizi hatta Turuncu Paprika

1 Patlican

3-4 Carliston Biber

1 Kabak

Yarim Sari,Kirmizi Paprika Biberleri

Yogurt

2 dis Sarimsak

Nane

Tuz

Kizartmak icin Sivi Yagi

Yapilisi:
Paprikalarin baslarini sonradan tekrar örtecek sekilde kesin icini temizleyin tipki Biber dolmasi yapar gibi.Cok az tuzlu suda paprikalar yumusayana kadar kestiginiz kapaklarla birlikte haslayin Patlicanlari kücük kücük dograyip yikayip hafif tuzlu yagda kizartin.Sonra carliston biberleri ardindan kabaklari ve ekstradan sari kirmizi biberleride kizartin.süzme yogurdu sarimsaklayin yine cok hafif tuzlayin.hepsini tuzlu yaptiginiz icin tuzunu cok iyi ayarlamaniz gerekiyor.az koymakta herzaman fayda vardir.yogurdu kizarmis sebzelerin üzerine sökün karistirin.Yumusayan parikalari süzün soguk suyla soklayin.Yogurtlu kizartmayi paprikalarin icine doldurun üzerine nane serpip kapagini kapayin.,Soguk Servis Yapin
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder