yapimi cok kolay...
Malzemeler:
5 Yumurta
Göz karari Seker
1 Paket Tereyagi
4-5 Yemek Kasigi Un
1 Paket Cekilmis Findik Ici
Kabartma Tozu
Vanilin Sekeri
Kremasi icin:
2 Paket Sade Krem Santi
Yarim Paket Cekilmis Findik ici
Ici:
Bögürtlen Receli
Nugat Cikolata
Üzeri icin:
Bütün Findik
Yapilisi:
Yumurtanin aklarini
ve sarisini ayri kaplara kirin.beyazi köpürene kadar cirpin.sarisina
sekeri ilave edip cirpin erimis tereyagi ekleyin cirpmaya devam
edin.vanilin sekeri ve kabartma tozunu ekleyin.findik icinide boca edin
harca ve cirpin hamur katilasacak.biraz su takviyesiyle hamuru yine sivi
haline getirin ve 4 5 kasik un ekleyin.yine katilasinca yumurta
aklarini ilave edin ve yavas yavas yedirin harca.Kivamli bir harc elde
ettikten sonra yaglanmis unlanmis 22cm capinda kelepceli kaliba dökün ve
130 derecede yaklasik 1 saat pisirin.3 kat olacak sekilde kabarmis
olmasi gerek tarife uyulursa..Pandispanya piserken tabiki bos durmayip
krem santiyi üzerindeki tarife göre yapin ve findik ici ilave edin
karistirin.buzdolabinda bekletin.Pandispanya pistikten sonra sogumaya
birakin.Soguduktan sonra 3 e bölün.ilk katini tekrar kalibin icine
alarak nugat cikolatasini etirip üzerine güzelce sürün.ve krem santinin
birazini üzerine sürün.ikinci katini üzerine koyup bögürtlen recelini
sürün ve yine kremsantiden sürün.ücüncü katida kapatip pastayi 1-2 saat
buzdolabinda bekletin.beklettikten sonra kelepceyi dikkatlice cikarip
pastayi kalan kremsantiyle kaplayin ve isteginize göre süsleyin.Bütün
findiklarlada tamamlayabilirisiniz pastayi..
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder