23 Şubat 2012 Perşembe

Su Böregi

Su Böregi

Annemin miss gibi Su Böregi....Ben yapmadim birgün bende yufka acmayi ögrenirsem bende yapabilirim.Mutfakta tek yapamadigim sey yufka acmak ve bu börekte hazir yufkalarla yapilmiyo...ama size yinede tarifini verebilirim nasil yapildigini biliyorum ama yufka acamadigim icin yapamiyorum....
Iste Tarifi.
Malzemeler
10 Yumurta
1 kg. Un
Tuz,Su
Yas Maya
Ic Malzemesi:
Peynir,Maydanoz
ve bir tencere kaynamis su
Yapilisi:
Büyük bir kapta yumurtalarin hepsini kirin.10 yumurta kullanma sebebi yufka suya girecegi icin yirtilmamasi icin.yumurtaya Yas mayayi tuz ve unu yogurarak ekliyoruz gerekirse suda ilave edin.
hamuru 1 saat kadar dinlendirin.dinlendikten sonra bezeler haline getirip acin.actiktan sonra yufkalari tek tek olma sartiyla kaynayan suya batirip soguk suya atin.soguk suda hamuru soklayipyaglanmis  tepsiye yayin.Annem tepsiye yayip ic malzemesini koyup rulo yapip gül sekli veriyor.böylece bir tepsi börek icin hem fazla yufka acmamis oluyorsunuz ve fazla ic malzemesi gitmiyor.normal üst üste yapilan börek icin yaklasik 20-30 tane yufka gidiyor ama gül sekli verilirse tepsi 6 gül aliyor 6 yufka gitmis oluyor ve rulo yapildigi icin börekte kat kat oluyor.tepsi hamurla dolunca üzerine tereyagi koyup firina veriyorsunuz.yaklasik 1 saat pisirip  sicak servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder