Su Böregi
Iste Tarifi.
Malzemeler
10 Yumurta
1 kg. Un
Tuz,Su
Yas Maya
Ic Malzemesi:
Peynir,Maydanoz
ve bir tencere kaynamis su
Yapilisi:
Büyük bir kapta yumurtalarin hepsini kirin.10 yumurta kullanma sebebi
yufka suya girecegi icin yirtilmamasi icin.yumurtaya Yas mayayi tuz ve
unu yogurarak ekliyoruz gerekirse suda ilave edin.
hamuru 1 saat kadar dinlendirin.dinlendikten sonra bezeler haline getirip acin.actiktan sonra yufkalari tek tek olma sartiyla kaynayan suya batirip soguk suya atin.soguk suda hamuru soklayipyaglanmis tepsiye yayin.Annem tepsiye yayip ic malzemesini koyup rulo yapip gül sekli veriyor.böylece bir tepsi börek icin hem fazla yufka acmamis oluyorsunuz ve fazla ic malzemesi gitmiyor.normal üst üste yapilan börek icin yaklasik 20-30 tane yufka gidiyor ama gül sekli verilirse tepsi 6 gül aliyor 6 yufka gitmis oluyor ve rulo yapildigi icin börekte kat kat oluyor.tepsi hamurla dolunca üzerine tereyagi koyup firina veriyorsunuz.yaklasik 1 saat pisirip sicak servis yapabilirsiniz.
hamuru 1 saat kadar dinlendirin.dinlendikten sonra bezeler haline getirip acin.actiktan sonra yufkalari tek tek olma sartiyla kaynayan suya batirip soguk suya atin.soguk suda hamuru soklayipyaglanmis tepsiye yayin.Annem tepsiye yayip ic malzemesini koyup rulo yapip gül sekli veriyor.böylece bir tepsi börek icin hem fazla yufka acmamis oluyorsunuz ve fazla ic malzemesi gitmiyor.normal üst üste yapilan börek icin yaklasik 20-30 tane yufka gidiyor ama gül sekli verilirse tepsi 6 gül aliyor 6 yufka gitmis oluyor ve rulo yapildigi icin börekte kat kat oluyor.tepsi hamurla dolunca üzerine tereyagi koyup firina veriyorsunuz.yaklasik 1 saat pisirip sicak servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder