Yogurtlu Misir Ekmegi
Zehra Anneme tekrar tesekkür ediyorum.
Malzeme:
1 Porsiyonluk
1 Su bardagi Misir unu
Yarim Su bardagi ilik su
fiske tuz
kizarmak icin siviyag
YAPILISI:
suyu una yavas yavas yogururken döküyoruz güzel hamur kivamina gelince tamamdir.
Eliniz üzerinde el büyüklügünde hamuru elinize yayin ince olmayacak
hamur 1 parmak kalinliginda hemen hemen.yagli tavaya atin.bu ekmeyi
cevirmesi biraz zahmetlidir o yüzden cevirirken tabak yardimiyla
cevirirseniz ekmek dagilmaz.Olduda dagilirsa üzülmeyin zaten
yogurtlayinca ufak ufak olacak.
ekmek olduktan sonra dedigim gibi ufak ufak kesip tabaga alin ve üzerine yogurt döküp servis yapin.
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder