23 Şubat 2012 Perşembe

Yogurtlu Misir Ekmegi

Yogurtlu Misir Ekmegi

Misir ekmegi bizim oralarin ekmegidir cok kolay yapilir ve nefis bir tadi vardir.Biz burda misir ununu  bulamayiz pek bulsakta bizim oralarinkine benzemez.Kayinvalidem Zehra Annem saolsun Annemle bana misir unu göndermis cok cok makbule gecti canim nezaman istese misir ekmegi yapabiliyorum.Cocuklugumdan beri sevdigim yemekler arasindadir yogurtlu misir ekmegi.
Zehra Anneme tekrar tesekkür ediyorum.
Malzeme:
1 Porsiyonluk
1 Su bardagi Misir unu
Yarim Su bardagi ilik su
fiske tuz
kizarmak icin siviyag
YAPILISI:
suyu una yavas yavas yogururken döküyoruz güzel hamur kivamina gelince tamamdir.
Eliniz üzerinde el büyüklügünde hamuru elinize yayin ince olmayacak hamur 1 parmak kalinliginda hemen hemen.yagli tavaya atin.bu ekmeyi cevirmesi biraz zahmetlidir o yüzden cevirirken tabak yardimiyla cevirirseniz ekmek dagilmaz.Olduda dagilirsa üzülmeyin zaten yogurtlayinca ufak ufak olacak.
ekmek olduktan sonra dedigim gibi ufak ufak kesip tabaga alin ve üzerine yogurt döküp servis yapin.
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder