Yesil Revani
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 cay bardagi sivi yagi
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kasığı kabartma tozu
Hindistancevizi rendesi
1 cay bardagi ispanak püresi
Serbeti icin:
3 Su Bardagi Seker
3 Su bardagi Su
birkac limon damlasi
Yapilisi:
Yumurtalari cirpin
sirasiyla cirparak malzemeleri ilave edin.en sona haslayip blendirla
püre haline getirdiginiz ispanaklari ekleyin.130 Derece firinda kabarip
üzeri kizarana kadar pisirin.kürdanla konrtol edin pisip pismedigini.Kek
piserken serbeti yapin.3 su bardagi suyun icine 3 su bardagi sekeri
ekleyip kaynatin.kaynadiktan sonra birkac limon suyunu ekleyin bir tasim
daha kaynatim altini kapatip bekletin.Kek firindan ciktiktan sonra
dilimleyin istediginiz sekilde ve serbeti ekleyin.kek sicak serbet soguk
yada tam tersi...serbetini cektikten sonra .üzerine dövülmüs fistik
veya hindistan cevizi rendesi serperek servis yapin.
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder