16 Şubat 2012 Perşembe

Yesil Revani

Yesil Revani

Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt

1 cay bardagi sivi yagi
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kasığı kabartma tozu
Hindistancevizi rendesi
1 cay bardagi ispanak püresi

Serbeti icin:

3 Su Bardagi Seker

3 Su bardagi Su

birkac limon damlasi

Yapilisi:
Yumurtalari cirpin sirasiyla cirparak malzemeleri ilave edin.en sona haslayip blendirla püre haline getirdiginiz ispanaklari ekleyin.130 Derece firinda kabarip üzeri kizarana kadar pisirin.kürdanla konrtol edin pisip pismedigini.Kek piserken serbeti yapin.3 su bardagi suyun icine 3 su bardagi sekeri ekleyip kaynatin.kaynadiktan sonra birkac limon suyunu ekleyin bir tasim daha kaynatim altini kapatip bekletin.Kek firindan ciktiktan sonra dilimleyin istediginiz sekilde ve serbeti ekleyin.kek sicak serbet soguk yada tam tersi...serbetini cektikten sonra .üzerine dövülmüs fistik veya hindistan cevizi rendesi serperek servis yapin.
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder