Ciottolu Dama Pasta
Malzemeler,
3 er Yumurta
Yarim kavanoz Bal Her ikisinede
2 Kabartma Tozu
2 Vanilya sekeri
Alabildigi kadar un
Bir Pandispanya icin kakou
Kayisi Marmeleti
2 Paket Ciotto cikolata Toplari
Cikolatali Glazür
Yapilisi;
beyaz pandispanya
icin kakou haric bütün malzemeleri sirasiyla cirpin.Akiskan bir hamur
elde ettikten sonra yaglanmis unlanmis kaliba döküp 130 derece firinda
pisirin..Kakokulu pandispanya icin aynen sirayla malzemeleri cirpin ve
kakou ilave edin.Ve onuda 130 derece firinda pisirin.Pandispanyalarin
sogumasini bekleyin.Soguduktan sonra pandispanyalari ortadan ikiye bölün
ayni boyutta olacak sekilde bir kücük tabakla pandispanyayi daire
seklinde kesin.ortasinida bir bardak la yuvarlak yapin.ayni sekilde
diger pandispanyalarida o sekil daire seklinde kesin.sirayla bi kakoulu
bir beyaz halkalari puzzle sekilleri gibi birbirine gecirin.kayisi
marmelati sürüp üst katinida aynen bir kakoulu bir beyaz alt
pandispanyaya zit olarak dizin.yine bolca marmelat sürüp üzerine
cikolata glazürünü dökün.Ciottolari üzerini süslemek icin
kullanin..Umarim tarifi iyi anlatabilmisimdir...Internete damali pasta
yazinca zaten karsiniza cikacak olan resimlerden tarifimi
anlayacaksinizdir...:))))
AFIYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder