16 Şubat 2012 Perşembe

Ciottolu Dama Pasta

Ciottolu Dama Pasta

Anneme yapmis oldugum ciottolu dama pastasi tam istedigim gibi olmadi ama tadi iyidi genede...

Malzemeler,

2 Pandispanya tarifi icin

3 er Yumurta

Yarim kavanoz Bal Her ikisinede

2 Kabartma Tozu

2 Vanilya sekeri

Alabildigi kadar un

Bir Pandispanya icin kakou

Kayisi Marmeleti

2 Paket Ciotto cikolata Toplari

Cikolatali Glazür

Yapilisi;
beyaz pandispanya icin kakou haric bütün malzemeleri sirasiyla cirpin.Akiskan bir hamur elde ettikten sonra yaglanmis unlanmis kaliba döküp 130 derece firinda pisirin..Kakokulu pandispanya icin aynen sirayla malzemeleri cirpin ve kakou ilave edin.Ve onuda 130 derece firinda pisirin.Pandispanyalarin sogumasini bekleyin.Soguduktan sonra pandispanyalari ortadan ikiye bölün ayni boyutta olacak sekilde bir kücük tabakla pandispanyayi daire seklinde kesin.ortasinida bir bardak la yuvarlak yapin.ayni sekilde diger pandispanyalarida  o sekil daire seklinde kesin.sirayla bi kakoulu bir beyaz halkalari puzzle sekilleri gibi birbirine gecirin.kayisi marmelati sürüp üst katinida aynen bir kakoulu bir beyaz alt pandispanyaya zit olarak dizin.yine bolca marmelat sürüp üzerine cikolata glazürünü dökün.Ciottolari üzerini süslemek icin kullanin..Umarim tarifi iyi anlatabilmisimdir...Internete damali pasta yazinca zaten karsiniza cikacak olan resimlerden tarifimi anlayacaksinizdir...:))))
AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder