Elmali Kurabiye
Malzemeler:
1 paker Margarin veya tereyag
1 Su bardagi Yogurt
1/2 Su bardagi Sivi Yag
1 Paket Kabartma Tozu
Alabildigi kadar Un
Ic Malzemesi:
2-3 Elma
1 C.b.Ceviz
1 Su bardagi Seker
Tepeleme Tarcin
3-4 Damla Limon suyu
Üzeri icin:
Pudra Sekeri
Yapilisi:
Un haric bütün malzemeleri yogurun.hepsi birbirine girdikten sonra
yogurarak yavas yavas unu ilave edin.Kulak memesi yumusakligina
geldiginde agzi kapanan bir kaba alip yaklasik 30-45 dakika buzdolabinda
bekletin.Bu Kurabiyenin en büyük püf noktasidir.kesinlikle buzdolabinda
bekletmeden kurabiyeyi yapmayin.Bu zamanda elmalari soyup rendeleyin
icine sekeri tarcini cevizi ve limon suyunuda ekledikten sonra ateste
sekerler eriyene kadar kavurun.Hamuru buzdolabindan alip limon
büyüklügünde beze alip unlu tezgahta merdaneyle yuvarlak acin.hamurun
ince olmasina dikkat edin buda ikinci püf noktasidir olabildigince ince
acin.yuvarlak hamuru 8 veya 12 ye pizza dilimi kesin.teker teker icine
elmali harctan koyup sarin.degisik sekiller verebilirsiniz.Zevkinize
kalmistir.Sicak firinda üzeri kizarana kadar fazlada kizarmasina gerek
yok hafif pembelesincede alabilirsiniz disari.Soguduktan sonra üzerine
pudrasekeri eleyin ve servis edin
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder