Firinda Kanat Tavuk
Yarim kilo Tavuk Kanat
3-4 Tane Patates
2 Tane Kabak
2 Domates
1 kasik Biber Salcasi,1 t.k.Domates Salcasi
1 Sogan
Tuz,Karabiber,Kirmizibiber,Kekik
Yapilisi:
Sogani ince ince
kiyin.yagda kavurun domatesleri soyup onlarida kiyin ve soganlara
ekleyin kavurmaya devam edin.salcalari suyla sulandirip soganli domatese
ilave edin.Baharatlarini ekledikten sonra su döküp biraz kaynamaya
birakin.Tavuk kanatlarini tepsiye dizin.patatesleri soyup ince uzun
kesin yikayin kabaklari halka sekildinde dograyin onlarida tepsiye
koyun.Üzerine salcali sostan döküp üzeri kapanacak sekilde su ilave
edin.Firinda 220 derecede yaklasik 1 bucuk 2 saat pisirin.Sicak servis
yapin.
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder