16 Şubat 2012 Perşembe

Firinda Kanat Tavuk

Firinda Kanat Tavuk

Malzemeler:

Yarim kilo Tavuk Kanat

3-4 Tane Patates

2 Tane Kabak

2 Domates

1 kasik Biber Salcasi,1 t.k.Domates Salcasi

1 Sogan

Tuz,Karabiber,Kirmizibiber,Kekik

Yapilisi:
Sogani ince ince kiyin.yagda kavurun domatesleri soyup onlarida kiyin ve soganlara ekleyin kavurmaya devam edin.salcalari suyla sulandirip soganli domatese ilave edin.Baharatlarini ekledikten sonra su döküp biraz kaynamaya birakin.Tavuk kanatlarini tepsiye dizin.patatesleri soyup ince uzun kesin yikayin kabaklari halka sekildinde dograyin onlarida tepsiye koyun.Üzerine salcali sostan döküp üzeri kapanacak sekilde su ilave edin.Firinda 220 derecede yaklasik 1 bucuk 2 saat pisirin.Sicak servis yapin.
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder