Malzemeler:
Büyük derin Tencerede yapilirsa daha iyi olur..
Kemikli Tavuk eti
Asurelik Bugday
(Isterseniz Nohut ama genelde konulmaz)
Tereyagi
Tuz
Yapilisi:
Bugdaylar aksamdan
suda bekletilir.Ertesi gün düdüklüde veya normal tencerede (daha uzun
sürer normal tencerede)tavukla birlikte pisirin tuzunuda
ekleyin.pistikten sonra tavuklari kemiklerinden ayirip
tiftikleyin.(nohutta kullaniyorsaniz eger nohutuda bugday ve tavukla
birlikte pisirin.Sonra tencerenin derin olmasi bu yönden cok iyi olur
cünki olan kuvvetinizle tavukla bugdayi tahta bir kasigin sirtiyla
ezin.eger vicik bir kivam elde edemiyorsaniz bileginizin gücüyle
blenderlada yapabilirsiniz ama püre olmamasina dikkat edin.Ezdikten
sonra Bol tereyagini eritin Servis tabagina alin ve üzerine yagi
gezdirin.Resimdeki keskekte üzerinde yag yok en kisa zamanda yaglanmis
keskeginde resmini ekleyecegim...
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder