23 Şubat 2012 Perşembe

Keskek

Keskek
Keskegi her yöre degisik yapiyordur eminim.Cogu kisi okuyunca hayir bu tavuk etinden degil sigir etinden yapilir diyebilirler ama bizim yöremizdede tavukla yapiliyor.Daha önce hic görmemis hic tatmamis biri icin görüntüsü hic hos gelmeyebilir cocukken bende hic sevmezdim.ama o görüntü tereyagiyla özdeslesdigi zaman öyle bir tat oluyorki anlatilmaz sadece tadilir.



Malzemeler:

Büyük derin Tencerede yapilirsa daha iyi olur..

Kemikli Tavuk eti

Asurelik Bugday

(Isterseniz Nohut ama genelde konulmaz)

Tereyagi

Tuz

Yapilisi:
Bugdaylar aksamdan suda bekletilir.Ertesi gün düdüklüde veya normal tencerede (daha uzun sürer normal tencerede)tavukla birlikte pisirin tuzunuda ekleyin.pistikten sonra tavuklari kemiklerinden ayirip tiftikleyin.(nohutta kullaniyorsaniz eger nohutuda bugday ve tavukla birlikte pisirin.Sonra tencerenin derin olmasi bu yönden cok iyi olur cünki olan kuvvetinizle tavukla bugdayi tahta bir kasigin sirtiyla ezin.eger vicik bir kivam elde edemiyorsaniz bileginizin gücüyle blenderlada yapabilirsiniz ama püre olmamasina dikkat edin.Ezdikten sonra Bol tereyagini eritin Servis tabagina alin ve üzerine yagi gezdirin.Resimdeki keskekte üzerinde yag yok en kisa zamanda yaglanmis keskeginde resmini ekleyecegim...
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder