23 Şubat 2012 Perşembe

Yufkali Kadayif Tatlisi

Yufkali Kadayif Tatlisi

Yufkali Kadayif tatlisi bunuda ilk defa yaptim ve tadi cok güzel oldu herkese tavsiye ederim.
5 Baklavalik Yufka
Tel Kadayif
Ceviz
Serbet icin:
5 Su bardagi Seker
5 Su bardagi Su
birkac limon damlasi
Yapilisi:
Baklavalik yufkanin icine tel kadayiflari uzunlamasina serip üzerine ceviz ekleyip sYki bir sekilde sarin ve  suyla sonunu yapistirin.esit sekilde lokum büyüklügünde kesin.ve firin tepsisine dizin.bütün yufkalari bu islemden gecirin ve üzerine bolca erimis tereyagi gezdirin.Sicak firinda yaklasik 1 saat üzeri kizarana kadar pisirin.Kadayif piserken serbeti yapin.sekeri ve suyu bir tencerede kaynatin kaynadiktan sonra bi iki damla limon sYkip altini kapatin ve sogumaya birakin.Kadayiflar pistikten sonra soguk serbeti üzerine dökün gerekirse serbeti tekrarlayin eger serbet tatliya az gelirse...üzerine hindistan cevizi rendesi veya fistik la süsleyebilirsiniz,
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder