Yufkali Kadayif Tatlisi
5 Baklavalik Yufka
Tel Kadayif
Ceviz
Serbet icin:
5 Su bardagi Seker
5 Su bardagi Su
birkac limon damlasi
Yapilisi:
Baklavalik yufkanin icine tel kadayiflari uzunlamasina serip üzerine
ceviz ekleyip sYki bir sekilde sarin ve suyla sonunu yapistirin.esit
sekilde lokum büyüklügünde kesin.ve firin tepsisine dizin.bütün
yufkalari bu islemden gecirin ve üzerine bolca erimis tereyagi
gezdirin.Sicak firinda yaklasik 1 saat üzeri kizarana kadar
pisirin.Kadayif piserken serbeti yapin.sekeri ve suyu bir tencerede
kaynatin kaynadiktan sonra bi iki damla limon sYkip altini kapatin ve
sogumaya birakin.Kadayiflar pistikten sonra soguk serbeti üzerine dökün
gerekirse serbeti tekrarlayin eger serbet tatliya az gelirse...üzerine
hindistan cevizi rendesi veya fistik la süsleyebilirsiniz,
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder