Havuclu Kek
4 yumurta
2 Havuc
Yarim Su bardagi Badem Ici
Yarim Paket erimis Tereyagi
Kabatma Tozu
Vanilya Sekeri
250g Akasaya Bali
Alabilidigince Un
Yapilisi:
Yumurtanin aklarini
köpük köpük olana kadar cirpin.Sarilarini biraz cirptiktan sonra bali
ilave edin ve cirpmaya devam edin.erimis tereyagini ekleyin k.tozu ve
vanilin sekerinide ilave edin.Azar azar unu ekleyerek cirpmaya devam
edin Yumurtanin akini dikkatlice ilave edin sönmeden karistirin.Fazla
kati olmayan bir hamur elde edin.havuclari soyun ve rendeleyin ve harca
ilave edin badem ici ekleyin karistirin.Yaglanmis unlanmis kaliba dökün
130 derece firinda yaklasik 50-60 dakika pisirin.Soguduktan sonra
kaliptan cikarin ve dilimleyip servis yapin.
Not:Bazi okudugum tariflerde 1 corba kasigi kadar Likör Yaziyor.Deneyebilirsiniz...
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder