16 Şubat 2012 Perşembe

Havuclu Kek

Havuclu Kek

Malzemeler:

4 yumurta

2 Havuc

Yarim Su bardagi Badem Ici

Yarim Paket erimis Tereyagi

Kabatma Tozu

Vanilya Sekeri

250g Akasaya Bali

Alabilidigince Un

Yapilisi:
Yumurtanin aklarini köpük köpük olana kadar cirpin.Sarilarini biraz cirptiktan sonra bali ilave edin ve cirpmaya devam edin.erimis tereyagini ekleyin k.tozu ve vanilin sekerinide ilave edin.Azar azar unu ekleyerek cirpmaya devam edin Yumurtanin akini dikkatlice ilave edin sönmeden karistirin.Fazla kati olmayan bir hamur elde edin.havuclari soyun ve rendeleyin ve harca ilave edin badem ici ekleyin karistirin.Yaglanmis unlanmis kaliba dökün 130 derece firinda yaklasik 50-60 dakika pisirin.Soguduktan sonra kaliptan cikarin ve dilimleyip servis yapin.
Not:Bazi okudugum tariflerde 1 corba kasigi kadar Likör Yaziyor.Deneyebilirsiniz...
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder