Kartanesi Pastasi
Malzemeler:
3 Yumurta
250g Akasya Bali
Kabartma Tozu
Vanilin Sekeri
Alabildigince Kepekli Un (Vollkornmehl)Normal undan hicbir farki yok.Tabiki sadece tat olarak..:))
Ic Malzemesi:
Paradies Cikolatali Krema
6 tane Bounty Cikolata
Üzeri icin:
Bol Hindistancevizi rendesi
Rafaello toplari
1 Paket Light Labne Peynir(Speisetopfen)
Yarim Su Bardagi Pudra Sekeri
Yapilisi:
Yumurtanin akini
köpük köpük krema haline gelinceye kadar ayri bir kapta cirpin.Sarisini
hafif söyle bir cirptiktan sonra bali ekleyin cirpmaya devam
edin.Vanilin sekeri ve Kabatma tozunu cirpmaya devam ederken
ekleyin.Kepekli unuda göz karari yine cirparken yavas yavas ekleyin kati
bir harc elde ettikten sonra yumurtanin akini harca ekleyin ve kasikla
yavas yavas köpük sönmeyecek sekilde hamura yedirin.Fazla kati fazlada
civik bir hamur olacak kivam odur.Cok kati olursa kek sert olur civik
olursa kabarmaz istediginiz sonucu elde edemezsiniz o yüzden kati ama
akiskan bir hamur elde edin.yaglanmis unlanmis yuvarlak kelepceli kaliba
yayin harci ve 130 derecelik önceden isitilmamis firinda yaklasik 35-40
dakika kekiniz kabarip kizarana kadar pisirin.kürdan veya bicakla
kontrol edin.Temiz cikarsa pismis demektir.Keki soguduktan sonra üzerini
bicakla traslayin tabanin üzeri dümdüz olsun.trasladiginiz keki cöpe
atmayin.Ortadan ikiye bölün uzun bicaginiz yoksa bölme islemini temiz
naylon iplede yapabilirsiniz.Cikolata kremasini paketin üzerinde yazdigi
gibi hazirlayin.Labne peynirini pudra sekeriyle cirpin eger seker az
gelmisse damak tadiniza göre seker ilave edebilirsiniz.krema haline
gelince biraz buzdolabinda bekletin peyniri.Tabani ikiye böldükten sonra
üzerine hazirladiginiz cikolata kremasini yayin onun üzerinede tabanin
üst kismini trasladiginiz ufalanmis keki dökün.onun üzerine ortadan
böldügünüz bounty cikolatasini pastanin üzerine yerlestirin ve üzerini
diger tabanla kapatin.sekerli labne peyniriyle pastayi kaplayin.Bol
hindistan cevizi serpistirin pastaya.Üzerinede raffaelo toplarini
yerlestirip pastayi tamamlayin.Gerci Süslemek hayal gücünüze kalmis
bisey.Buzdolabinda birgün bekledikten sonra tadi daha güzel oluyor ama
soguduktan sonra hemen yiyebilirsiniz.
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder