Patatesli Patlicanli Lazanya
Patlicanli patatesli lazanyaya cogu kisi musakkada diyor ama musakka daha degisik yapiliyor.aslinda lazanyada patlican ve patateslide olmaz ama ben hem musakkadan hem lazanyadan bir karisim elde ettim ve sonuc olarak harika bir tat cikartim.Cocukluk arkadasim ÖZLEMde cok severdi bu yemegi simdi Samsunda bizden cok uzakta insallah yakin zamanda görüsürüz arkadasim..
Malzemeler söyle:
1 Paket Lazanya Makarnasi( Marketlerde bulunur)
2-3Patates
1-2 Patlican
Ic Malzemesi:
1 Sogan
1/2kg Kiyma
1 Kasik Domates salcasi 1 Kasik Biber Salcasi
1 Domates
tuz,karabiber,kirmizi biber,kekik,kimyon,
Isteseyen kisa yoldan Lazanya harcida kullanabilir:))
Besamel sos icin
Un ,Süt
Üzeri icin:
Rendelenmis Kasar peyniri
Yapilisi:
ilk önce patatesleri ve patlicanlari soyup kestikten sonra yikiyoruz.yuvarlak kesilecek,Sonra isterseniz birlikte isterseniz ayri tuzlu yagda kizartabilirsiniz ben birlikte kizartim degisen bisey yok zaten ayni yemegin icine girecekler.kiyma harci icin 1 sogani dograyip yagda kizartiyoruz salcalari ilave edip kiymayi kavuruyoruz.domatesi soyup harca ilave ediyoruz.baharatlarinida ilave ettikten sonra biraz suyla sos haline getiriyoruz. patatesler ve kiyma hazir durumda bekleyebilirler.simdi geldik lazanya makarnalarina.cok zahmetli birlikte kesinlik kaynatilmiyo cünki birbirine yapisiyorlar.tek tek sicak suda biraz yumusatmak yeterli oluyor lazanya makarnalarinda.tek tek yumusatip hemen firin tepsisine dizmek gerekiyor.ve önce patates harcini sonra kiyma harcini üzerine döküp besamel sos ve kasar peynirinide kat kat döktükten sonra tekrar lazanya makarnasi üzerine gelecek.bu islem makarnalar ve harclar bitene kadar devam edecek.en üste yine makarna gelecek ve üzerine rendelenmis kadar peyniri gezdirip firina verin.yaklasik yarim saat 160 derecede firinlayin.
Pistikten sonra biraz ilimasini bekleyip servis yapin.hemen bölerseniz dagilabilir.
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder