Cikolatali Kek
Malzemeler:
3 Yumurta
1/2Kavanoz Akasya Bali
1/2 Erimis Tereyag veya Margarin
K.Tozu,Vanilin Sekeri
Alabildigince Un
Biraz Süt
Cikolata parcaciklari
Üzeri icin:
Kuvertüre Cikolata
File Badem
Yapilisi:
Yumurtalari derin bir kaba kirip mikserle cirpin köpük köpük olduktan
sonra bali ilave edin ve cirpmaya devam edin.erittiginiz yagida
ekledikten sonra k.tozu ve vanilin sekerinide ekleyin ve cirpmaya devam
edin.tepeleme unu dökün ve cirpin fazla kati olursa sütle
sulandirin.fazla civik bir hamur olmayacak tam bir krema kivamina
gelince tamamdir..Cikolata parcaciklarinida ekleyin ve karistirin ben
hosluk olsun diye birkac tanede bögürtlen attim icine.isterseniz sizde
yapabilirisiniz.Yaglanmis unlanmis kaliba yayip 130-160 derece firinda
kabarana kadar pisirin,bir kürdanla veya catalla icini kontrol
edebilirsiniz eger batirdiktan sonra temiz cikarsa kek pismis
demektir.Kuvertüre cikolatayi eritin.kek soguduktan sonra kaliptan
cikarin ve cikolatayi üzerinde gezdirin ve heryerini cikolatayla
kaplayin üzerine file badem döküp dilimleyip servis yapin.
AFIYET OLSUN
Not:Eger evde kuvertüre veya bittercikolata veya cikolata glasürü
yoksa.Tereyagini sütte eritip Un ve kakou ilave edip iyice cirparak
pisirirseniz cikolata sosu elde etmis olursunuz.Arzu ederseniz biraz
seker ekleyebilirsiniz ama kakou zaten tatli oldugu icin genelde
gerekmiyor...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder