16 Şubat 2012 Perşembe

HasanPasa Köftesi

HasanPasa Köftesi

Malzemeler:

Yarim kg.Kiyma

1 Sogan

1 Yumurta

Cekilmis kuru ekmek

Kimyon,Tuz,Karabiber,Sarimsak

Maydonoz

1 kasik Domates Salcasi

Püresi icin;:

2-3 Patates

Süt

Tuz

Tereyagi

Domates Salcasi

Yapilisi:
Kiymanin icine sogani rendeleyin bir yumurtayi kirin cekilmis kuru ekmek sarimsak maydanoz salca ve baharatlarini ekledikten sonra yogurun.bütün malzemeler kiymayla bütünlestikten sonra elinizde yarim limon büyüklügünde köftelik alin ve ortasini oyarak elinizle sekillendirin.Tepsiye dizin.Biraz su ekleyip firinda pisirin.Patatesleri soyup yikayip dograyin ve sütte kaynatmaya baslayin.tuzunu unutmayin.Patatesler yumusayinca tereyagi ekleyin patates eziciyle veya tahta bir kasigin tersiyle püre haline getirin,Sikma tabancasinda püreyi hafif pismis köftelerin oyuk kismina doldurun.üzerine sulandirdiginiz salcayi gezdirin ve bi 10-15 dakika daha firinda pisirin.Sicak Servis Edin
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder