HasanPasa Köftesi
Yarim kg.Kiyma
1 Sogan
1 Yumurta
Cekilmis kuru ekmek
Kimyon,Tuz,Karabiber,Sarimsak
Maydonoz
1 kasik Domates Salcasi
Püresi icin;:
2-3 Patates
Süt
Tuz
Tereyagi
Domates Salcasi
Yapilisi:
Kiymanin icine sogani
rendeleyin bir yumurtayi kirin cekilmis kuru ekmek sarimsak maydanoz
salca ve baharatlarini ekledikten sonra yogurun.bütün malzemeler
kiymayla bütünlestikten sonra elinizde yarim limon büyüklügünde köftelik
alin ve ortasini oyarak elinizle sekillendirin.Tepsiye dizin.Biraz su
ekleyip firinda pisirin.Patatesleri soyup yikayip dograyin ve sütte
kaynatmaya baslayin.tuzunu unutmayin.Patatesler yumusayinca tereyagi
ekleyin patates eziciyle veya tahta bir kasigin tersiyle püre haline
getirin,Sikma tabancasinda püreyi hafif pismis köftelerin oyuk kismina
doldurun.üzerine sulandirdiginiz salcayi gezdirin ve bi 10-15 dakika
daha firinda pisirin.Sicak Servis Edin
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder