Yilbasi Kurabiyeleri
1 Paket Yumusak Tereyagi
Yarim Kg.Un
Yarim kg.Pudra Sekeri
VANILYA sekeri.Vanilin sekeri degil
Üzeri icin:
Cikolata Glazörü
Cesitli sekerler,cerezler
Yapilisi:
Unu temiz tezgaha
döküp üzerine sekeri eleyin.tereyagini zar sekilde kesip una ekleyin
vanilya sekerinide ilave edin.Yumusak bir hamur elde edene kadar
yogurun.zaman ve sabir isteyen bir yogurma islemi var pes etmeyin illaki
yumusak bir hamur olacaktir....Merdaneyle 2-3 mm kadar kalinlikta
hamuru acin ve kaliplarla sekiller cikarin.Yagli kagit üzerine dizip
sicak firinda 10-15 dakika üzeri kizarincaya kadar pisirin.hamur ince
oldugu icin sürekli kontrol edin hemen kizarip
sertlesebilir.Cikarttiktan sonra biraz sogumasini bekleyin ve
erittiginiz cikolata glazörüyle seker ve cerezlerle kurabiyeleri
süsleyin.
Cayla birlikte Servis edebilirsiniz
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder