16 Şubat 2012 Perşembe

Yilbasi Kurabiyeleri

Yilbasi Kurabiyeleri

Malzemeler

1 Paket Yumusak Tereyagi

Yarim Kg.Un

Yarim kg.Pudra Sekeri

VANILYA sekeri.Vanilin sekeri degil

Üzeri icin:

Cikolata Glazörü

Cesitli sekerler,cerezler

Yapilisi:
Unu temiz tezgaha döküp üzerine sekeri eleyin.tereyagini zar sekilde kesip una ekleyin vanilya sekerinide ilave edin.Yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun.zaman ve sabir isteyen bir yogurma islemi var pes etmeyin illaki yumusak bir hamur olacaktir....Merdaneyle 2-3 mm kadar kalinlikta hamuru acin ve kaliplarla sekiller cikarin.Yagli kagit üzerine dizip sicak firinda 10-15 dakika üzeri kizarincaya kadar pisirin.hamur ince oldugu icin sürekli kontrol edin hemen kizarip sertlesebilir.Cikarttiktan sonra biraz sogumasini bekleyin ve erittiginiz cikolata glazörüyle seker ve cerezlerle kurabiyeleri süsleyin.
Cayla birlikte Servis edebilirsiniz
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder