Zeytinyagli Yaprak Dolmasi
Taze haslanmis üzüm yapragi
1 Sogan
1 Su bardagi Pirinc
Nane,Tuz,Karabiber
Bolca Zeytin yag,
1 Limon
Yapilisi:
Sogani ince ince kiyin.Tavada biraz yagda kavurun.Pirincleri yikayip
soganlara ilave edip kavurmaya devam edin.tuz,nane ve karabiberini
ekleyip harci biraz sogumaya birakin eliniz yanmamasi icin
sararken.Yapraklarin saplarini koparip tezgaha güzelce serin
yapragi.yapragin bas tarafina yani yapragi 3gen olarak düsünürsek genis
olan yere 1 kasik kadar harc koyup yapragin büyüklügüne göre yayiyoruz
kenarlarindan kivirip ince olacak sekilde parmak parmak dedigimiz Yaprak
Dolmasini sariyoruz.bu sekilde bütün yapraklari sariyoruz.tencerenin en
alt kismini limonlari yuvarlak ince olarak kestikten sonra tencerenin
dibine yerlestiriyoruz ve yapraklarin saplarinida atabilirsiniz tat
verir.dolmalarida dizdikten sonra üzerine su ilave edip tencere
büyüklügünde tabak yerlestiriyoruz.ve agzini kapiyoruz.Suyunu cekince
yani Pistigine emin olduktan sonra tabagi alip üzerine bolca zeytinyag
gezdirip bi 5-10 dakika daha pisiriyoruz.gerekirse üzerine yine limon
sikabilirsiniz.
Sicak veya Soguk servis edebilirsiniz
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder