23 Şubat 2012 Perşembe

Icli Köfte

Icli Köfte

Icli köfteyi ilk defa denedim 11 taneden sadece 5 tanesi pisebildi:))))ilk defa denedigim icin biraz zorlandim yaparken internetteki cogu tarifte pisirme kizartma kisimlari hep eksik verilmisti.bi sekilde evet buldum 6sini mahfettim ama 5i kurtuldu enazindan.Tadina gelince evet tadi güzel oldu bence.ama sanki benim damak tadim degildi.ben yinede tarifini vereyim...
Yarim kg Kiyma
2 s.b. Köftelik Bulgur
1 Sogan
Ince kiyimis Maydonoz
Yumurta
Panelik Ekmek kirintisi
tuz,Kirmizibiber,Karabiber,kisnis
Yapilisi:
Bulguru önceden suya yatirip suyunu cekene kadar bekletin.sogani ince ince kiyip pembelesinceye kadar kavurun.kiymayi ilave edip kavurmaya devam edin baharatlari ilave edip maydanozlarida koyun.bulgura tuz ve kisnisi ilave edip biraz suyla yogurun.isterseniz biraz kiyma ilave edin.hamur gibi olduktan sonra avucunuzda yuvarlayip ortasini isaret parmaginizla acip kiymali harctan doldurun icine.agzini kapatip biraz daha yuvarlayin.yumurtaya bulayip ardindan ekmek kirintisina batirin ve yagda kizartin.bu sekilde köftenin dagilma ihtimali yok.ben 6 tanesinin 4ünü haslayarak denedim dagildi 2 sini yumurtasiz panesiz denedim gene dagildi kizartmada.ve son olarak bu sekil denedim ve oldu..
Ben yogurtsuz yiyemedim köfteyi siz nasil arzu ederseniz öyle Servis yapabilirsiniz,,
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder