Icli Köfte
Yarim kg Kiyma
2 s.b. Köftelik Bulgur
1 Sogan
Ince kiyimis Maydonoz
Yumurta
Panelik Ekmek kirintisi
tuz,Kirmizibiber,Karabiber,kisnis
Yapilisi:
Bulguru önceden suya yatirip suyunu cekene kadar bekletin.sogani ince
ince kiyip pembelesinceye kadar kavurun.kiymayi ilave edip kavurmaya
devam edin baharatlari ilave edip maydanozlarida koyun.bulgura tuz ve
kisnisi ilave edip biraz suyla yogurun.isterseniz biraz kiyma ilave
edin.hamur gibi olduktan sonra avucunuzda yuvarlayip ortasini isaret
parmaginizla acip kiymali harctan doldurun icine.agzini kapatip biraz
daha yuvarlayin.yumurtaya bulayip ardindan ekmek kirintisina batirin ve
yagda kizartin.bu sekilde köftenin dagilma ihtimali yok.ben 6 tanesinin
4ünü haslayarak denedim dagildi 2 sini yumurtasiz panesiz denedim gene
dagildi kizartmada.ve son olarak bu sekil denedim ve oldu..
Ben yogurtsuz yiyemedim köfteyi siz nasil arzu ederseniz öyle Servis yapabilirsiniz,,
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder