16 Şubat 2012 Perşembe

Sekerpare

Sekerpare

Bir Sekerpare tarifide benden....

Malzemeler:

3 yumurta

1 Su bardagi Seker

1 Su bardagi Irmik

1 Su bardagi Yogurt

1 Su bardagi Yag

Kabartma tozu

Vanilin Sekeri

Birkac damla Limon suyu

Alabilidigi kadar Un
Serbeti icin:

3 Su bardagi Seker

3 Su bardagi Su

2-3 Damla Limon suyu

Yapilisi:
Önce serbeti pisirin ve sogumaya birakin.Bütün malzemeleri karistirip yumusak bir hamur elde edin.sekil verin yagli tepsiye dizin catalla üzerine biraz bastirin ve üzerine yumurta sarisi sürün 130 derece firinda sisip üzeri  kizarana kadar pisirin.Pistikten sonra serbeti kepceyle üzerlerine yedirerek dökün ve tepsinin üzerine tepsi kapatarak serbetin cekmesini bekleyin ve hindistancevizi rendesi fistik findik gibi cekilmis cerezlerle süsleyip Servis Yapabilirsiniz....
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder