Mayonezli Meze
Malzemeler:
Yarim kücük Lahana
Yarim Kereviz
Yarim Tavuk gögsü
1 Kücük Kavanoz Mayonez veya Büyügün yarisi
3-4 Yemek Kasigi Yogurt
Tuz ,Karabiber
Maydanoz
Yapilisi:
Lahanalari uzun uzun
dograyin.Kerevizi soyup onuda ince ince uzunlamasina dograyin Cubuk
seklinde umarim anlatabilmisimdir.Ikisinide sudan gecirin ve haslanmis
suya ekleyin yumusayana kadar haslayin.ayri bir tencerede tavuk gögsünü
haslayin.hepsi haslandiktan sonra süzün ve soguk suyla soklayin
lahanalari.derin bir kaba alin.tavukugda isterseniz sogumasini bekleyin
isterseniz haslandiktan hemen sonra soguk suda sogutun ve
tiftin,lahanaya ekleyin.Mayonez ve yogurdu ilave edin ve hepsi
biribirine girecek sekilde karistirin.tuz karabiber ekleyin biraz daha
karistirin.servis tabagina alin.Rondodan gecirdiginiz maydonozlari
üzerine serpin ve soguk servis edin.
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder