Sehriyeli Pilav ve Sebzeli Tavuk
1 Sogan
2-3 Domates
1 kasik biber Salcasi
1 kasik domates Salcasi
Meksika Fasulyesi
Karnibahar,bezelye,havuc
1 Tavuk gögsü
Tuz,Karabiber,Tatli kirmizi biber
Rendelenmis Kasar Peyniri
Pilav icin :
Tel Sehriye
Tereyag
Uzun taneli Pirinc
Sebzeli tavugun yapilisi:
Soganlari uzunlamasina dograyin yagda kavurun.biryandanda sebzeleri
haslayin.domateslerin kabuklarini soyup onuda ayni soganlar gibi
uzunlamasina dograyin kavurun.tavuklari kusbasi kesip soganla domatesle
kavurun.salcalari sulandirin ve soganli domates karisimina dökün biraz
su ilave edin.baharatlarini ilave edin.su döküp sos haline gelene dek
kaynatin.Sebzeleri firin tepsisine alin üzerine meksika fasulyesini
dökün.ben konserve kullandim.Meksika fasulyesi bulamazsaniz barbunyada
kullanabilirsiniz. üzerine sosu dökün.üzerine Kasar peynirini serpip
firina atin.Sicak servis yapin
Pilav icin:
Pilavi ben hep göz karari yaparim.Pilavin asil püf noktasi Pirincin tipi ve cok kavrulmasi.
Tereyaginda önce sehriyeleri kizarana dek kavurun.ve pirincleri ilave
edip bi 5 dakika daha kavurmaya devam edin.tuzunuda koyup pirincler
görünmeyecek kadar üzerine su dökün. kisik ateste agzi kapali suyu
cekene kadar pirincler sisene kadar pisirin.
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder