Bülbül Yuvasi.
2 Yumurta
Yarim Su bardagi Sivi Yagi
Yarim Su bardagi Yogurt
1 Su bardagi Seker
Yarim su bardagindan Biraz daha Az Irmik
1 pkt. Kabartma Tozu
1 pkt.Vanilin Sekeri
Alabildigi kadar Un
Üzeri Icin:
Ceviz
2 Yumurta sarisi
Serbeti icin:
3 Su bardagi Seker
2.5 Su bardagi Su
1-2 Limon Suyu damlasi
1 paket Vanilin sekeri
Yapilisi:
Malzemelerin tamamini sirasiyla genis bir kaba un haric hepsini koyun.Sonra unu azar azar ekleyerek yogurmaya baslayin.Ele yapismayan Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin.Bu arada Serbetini hazirlayin sogumaya birakin.Serbette yarim su bardagi su eksik kullandim serbet daha koyu daha balli olsun diye öylede oldu firin tatlilarinin serbeti gibi oldu.Vanilin sekeri kullanmamin sebebide güzel koku vermesi.Serbet sogumaya dururken.Siz yuvalari hazirlayin.Hamurdan limon büyüklügü kadar alip 1 cm kadar kalinlikta acin ve su bardagiyla yuvarlak yapin.üzerinin yuvasini yapmak icin ayi sekilde yuvarlak yapip ortasini sise kapagiyla delip halka elde edin.ve önce yapmis oldugunuz yuvarlagin üzerine halkayi yerlestirin.delik olan yere elinizle ufaladiginiz cevizi koyun ve yaglanmis tepsiye bu sekilde dizin.üzerine yumurta sarisi sürüp önceden isitilmis firinda sisip üzeri kizarana kadar pisirin.Firindan cikarir cikarmaz soguk serbeti sicak yuvalarin üzerine dökün COSSS diye bir ses cikinca yaptiginiz is bir okadar daha mutluluk veriyor size;:)))))
Serbetini Cektikten sonra Servis Yapabilirsiniz
AFIYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder