Ekmek Mantisi
Malzemeler:
1 Bayat Ekmek
2 Sogan
1 Yumurta
Maydonoz
Kimyon Tuz Karabiber
Tavuk suyu veya Et suyu Yoksa Bulyonda olur
Yogurt
2 dis Sarimsak
1 Domates
1er Tatli Kasigi Domates ve Biber Salcasi
 Yapilisi:
 Ekmegi elinizle 
ufalayin veya rondodan gecirin.aynen köfte yapar gibi 1 sogani 
rendeleyin yumurtayi kirin maydonozlarida ince ince kiyin veya rondodan 
gecirin.tuz karabiber ve kimyonu ekleyin ve kasikla yogurun.eger ekmek 
fazla gelirse su ekleyebilirsiniz.elinizle minik minik misketler yapip 
kaynayan et suyuna atin.ekmeklerin hepsi suyun üzerine cikarsa pismis 
demektir.süzüp servis tabagina alin.Yogurdu cirpin ve sarimsak 
ekleyin.eger ekmeklerin tuzu yeterliyse yogurda tuz atmayin.yogurdu 
ekmeklerin üzerine dökün.En son 1 Sogani ince ince kiyip yagda 
kavurun.Domatesi soyup onuda ince ince dograyin ve soganlara ilave edin 
salcalari ilave edin birazda su ekledikten sonra göz göz kaynamaya 
baslayana kadar pisirin.Pistikten sonra yogurdun üzerine 
dökün.(Not:Sadece yag ve biberde yakip dökebilirsiniz)
 Soguk Servis Edin
 AFIYET OLSUN
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder