12 Şubat 2012 Pazar

Ekmek Mantisi

 

Ekmek Mantisi

Bayat ekmekle yapilabilinecek bir tarifte bu..sarimsakli yogurdun girdigi heryerde lezzetten süphe etmemek lazim...
Malzemeler:
1 Bayat Ekmek
2 Sogan
1 Yumurta
Maydonoz
Kimyon Tuz Karabiber
Tavuk suyu veya Et suyu Yoksa Bulyonda olur
Yogurt
2 dis Sarimsak
1 Domates
1er Tatli Kasigi Domates ve Biber Salcasi
Yapilisi:
Ekmegi elinizle ufalayin veya rondodan gecirin.aynen köfte yapar gibi 1 sogani rendeleyin yumurtayi kirin maydonozlarida ince ince kiyin veya rondodan gecirin.tuz karabiber ve kimyonu ekleyin ve kasikla yogurun.eger ekmek fazla gelirse su ekleyebilirsiniz.elinizle minik minik misketler yapip kaynayan et suyuna atin.ekmeklerin hepsi suyun üzerine cikarsa pismis demektir.süzüp servis tabagina alin.Yogurdu cirpin ve sarimsak ekleyin.eger ekmeklerin tuzu yeterliyse yogurda tuz atmayin.yogurdu ekmeklerin üzerine dökün.En son 1 Sogani ince ince kiyip yagda kavurun.Domatesi soyup onuda ince ince dograyin ve soganlara ilave edin salcalari ilave edin birazda su ekledikten sonra göz göz kaynamaya baslayana kadar pisirin.Pistikten sonra yogurdun üzerine dökün.(Not:Sadece yag ve biberde yakip dökebilirsiniz)
Soguk Servis Edin
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder