12 Şubat 2012 Pazar

Bamyali Bulgur Pilavi

 


 

 

 

Bamyali Bulgur Pilavi

Biliyorum Bamyayi cogu insan sevmez.Bende yaptim ve kendim yedim:))Ama bamyayi sevenler icin cok leziz ve hafif bir tarif....
Malzemeler:
1 Su bardagi Pilavlik Bulgur
Yarim Kavanoz  Minik Bamya (Taze bulursaniz oda önceden haslayin)
1 Sogan
1 Kasik Salca
1 Domates
Tuz,Karabiber
4-5 Damla Limon
Yapilisi:
Soganlari dograyip yagda kavurun salcayi ilave edin ve bulguru ekleyin kavurmaya devam edin.Domatesi soyup onuda küp küp dograyin ve bulgura ekleyin bir iki daha karistirdiktan sonra üzeri kapanacak sekilde su koyun.Bamyalari yikayip süzdükten sonra dikkatlice pilava ilave edin tuzunu ve karabiberinide koyduktan sonra 4-5 Damla limon suyu ekleyin ve kisik ateste suyu cekip bulgurlar sisene kadar pisirin.
Sicak Servis Yapin
                                     AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder