Patlican Köfte
Malzemeler:
2-3 Patlican
Yarim kilo Kiyma
4-5 Domates
Tost Peynirleri
Köfte icin:
1 Rendelenmis Sogan
1 Dis ezilmis Sarimsak
Kiyilmis Maydanoz
1 Yumurta
Panelik Ekmek Kirintilari (Semmelbrösel)
Tuz,Kimyon
Sosu icin:
Domates
Sogan
Salca
Tuz,Karabiber,Kirmizibiber,Kimyon,Kekik
Yapilisi:
Ilk önce köfteyi
hazirlayin Kiymayi derin bir kaba alip köfte icin yazdigim malzemeleri
ekleyin ve yogurun.Buzdolabina kaldirin.Siz Patlicanlari soyup halka
seklinde dograyana kadar buzdolabinda kalsin.Patlicanlari isterseniz
kizartin isterseniz direk firin tepsisine dizin.Kizartmazsaniz pisme
süresi biraz daha uzun sürer.Köfteleri patlicanlarin boyutuna göre
elinizde yuvarlayin ve üzerine koyun.Domatesleri soyup onlarida halka
halka kesin ve köftenin üzerine koyun.Kürdanla tutturun. sosu icin
Sogani Dograyin ve kavurun.Domatesleride aynen dograyip sogana ekleyin
salcayi sulandirip sogana ekleyin ve baharatlarini ekleyin.Biraz su
ekleyip kaynatin.Fokurdamaya basladiktan sonra Tepside patlicanlarin
köftelerin üzerine esit sekilde dökün.Eger Patlicanlari kizartmadiysaniz
patlicanlarin üzerini gececek kadar su ekleyin.
Pistiginden emin
olduktan sonra tost peynirlerini köftelerin boyunda kesip üzerine
gecirin Kürdan oldugu icin kürdandan gecirmeniz gerekiyor.Peynir eriyene
kadar biraz daha firinlayin ve Sicak Servis Yapin
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder