12 Şubat 2012 Pazar

Patlican Köfte

Patlican Köfte

Burda Tarifte Patlicanlari kizartabilirsiniz ben direk firinda pismesini sagladim hafif olsun diye....
Malzemeler:
2-3 Patlican
Yarim kilo Kiyma
4-5 Domates
Tost Peynirleri
Köfte icin:
1  Rendelenmis Sogan
1 Dis ezilmis Sarimsak
Kiyilmis Maydanoz
1 Yumurta
Panelik Ekmek Kirintilari (Semmelbrösel)
Tuz,Kimyon
Sosu icin:
Domates
Sogan
Salca
Tuz,Karabiber,Kirmizibiber,Kimyon,Kekik
Yapilisi:
Ilk önce köfteyi hazirlayin Kiymayi derin bir kaba alip köfte icin yazdigim malzemeleri ekleyin ve yogurun.Buzdolabina kaldirin.Siz Patlicanlari soyup halka seklinde dograyana kadar buzdolabinda kalsin.Patlicanlari isterseniz kizartin isterseniz direk firin tepsisine dizin.Kizartmazsaniz pisme süresi biraz daha uzun sürer.Köfteleri patlicanlarin boyutuna göre elinizde yuvarlayin ve üzerine koyun.Domatesleri soyup onlarida halka halka kesin ve köftenin üzerine koyun.Kürdanla tutturun. sosu icin Sogani Dograyin ve kavurun.Domatesleride aynen dograyip sogana ekleyin salcayi sulandirip sogana ekleyin ve baharatlarini ekleyin.Biraz su ekleyip kaynatin.Fokurdamaya basladiktan sonra Tepside patlicanlarin köftelerin üzerine esit sekilde dökün.Eger Patlicanlari kizartmadiysaniz patlicanlarin üzerini gececek kadar su ekleyin.
Pistiginden emin olduktan sonra tost peynirlerini köftelerin boyunda kesip üzerine gecirin Kürdan oldugu icin kürdandan gecirmeniz gerekiyor.Peynir eriyene kadar biraz daha firinlayin ve Sicak Servis Yapin
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder