12 Şubat 2012 Pazar

Cikolatali Bögürtlen Pasta

Cikolatali Bögürtlen Pasta

Aslinda bu pasta seker hamurlu pasta olacakti son dakikada bu hale dönüstü:)))Daha güzel oldu ama...Bögürtlenlerin erimesini beklemeden Resmi cektigim icin kusura bakmayin buzlu oldu meyveler...
Malzemeler:
Pandispanya icin:
4 Yumurta
Göz Karari Seker Koydum..
Yarim su bardagi Kanola Yagi
Kabartma Tozu
Vanilin Sekeri
Biraz Süt
Alabildigince Un
1 S.Bardagi Kakou
IC ve DIS Malzemesi:
Cikolatali Pudding
Damla Cikolata
Dondurulmus Bögürtlen
Cikolatali Cubuk Rulo
Nesquik Cikolata Surubu
Yapilisi:
Pandispanya icin yukaridaki malzemeleri sirasiyla mikserle cirpin kakou haric.akiskan bir hamur elde ettikten sonra yarisini ayri bir kaba koyup kakaou ekleyip biraz daha cirpin.22 cmlik pasta kalibini yaglayip unladiktan sonra bir kepce beyaz harc bir kepce kakaoulu harctan döküp zebra seklini verin ve 140 derece firinda yaklasik 45 50 dakika pisirin.(Not:Bu tarifte kanola yagi pandispanyayi inanilmaz bir sekilde kabartiyo o yüzden tasma riski var iki kez tereyagi yerine kanola yagi kullandim ve ikisindede okadar kabardiki firini berbat etti...)Pandispanya pistikten sonra sogumaya birakin ve bu arada puddingi üzerindeki tarife göre yapin ve pandispanya soguduktan sonra ortadan ikiye kesin.önce puddingi sürüp damla cikolata ve bögürtlen serpin.Ikinci katinida kapatip kalan puddingle kaplayin.ve bögürtlen hindistancevizi rendesi sekerler rulolarla süsleyin. ve en son cikolata surubuyla biraz üzerinde gezin.
Soguk Servis Yapin
AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder