Cikolatali Bögürtlen Pasta
Malzemeler:
Pandispanya icin:
4 Yumurta
Göz Karari Seker Koydum..
Yarim su bardagi Kanola Yagi
Kabartma Tozu
Vanilin Sekeri
Biraz Süt
Alabildigince Un
1 S.Bardagi Kakou
IC ve DIS Malzemesi:
Cikolatali Pudding
Damla Cikolata
Dondurulmus Bögürtlen
Cikolatali Cubuk Rulo
Nesquik Cikolata Surubu
Yapilisi:
Pandispanya icin
yukaridaki malzemeleri sirasiyla mikserle cirpin kakou haric.akiskan bir
hamur elde ettikten sonra yarisini ayri bir kaba koyup kakaou ekleyip
biraz daha cirpin.22 cmlik pasta kalibini yaglayip unladiktan sonra bir
kepce beyaz harc bir kepce kakaoulu harctan döküp zebra seklini verin ve
140 derece firinda yaklasik 45 50 dakika pisirin.(Not:Bu tarifte kanola
yagi pandispanyayi inanilmaz bir sekilde kabartiyo o yüzden tasma riski
var iki kez tereyagi yerine kanola yagi kullandim ve ikisindede okadar
kabardiki firini berbat etti...)Pandispanya pistikten sonra sogumaya
birakin ve bu arada puddingi üzerindeki tarife göre yapin ve pandispanya
soguduktan sonra ortadan ikiye kesin.önce puddingi sürüp damla cikolata
ve bögürtlen serpin.Ikinci katinida kapatip kalan puddingle kaplayin.ve
bögürtlen hindistancevizi rendesi sekerler rulolarla süsleyin. ve en
son cikolata surubuyla biraz üzerinde gezin.
Soguk Servis Yapin
AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder