12 Şubat 2012 Pazar

Ispanakli Gözleme

Ispanakli Gözleme

Ben kepekli undan yaptim gayette güzel oldu.normal undan hic bir farki yok.hafif olmasi haric.

Malzemeler;

Yarim kilo Kepek Unu

Findik büyüklügü kadar Maya

Fiske  tuz

1 Cay Bardagi Sivi yagi

Alabildigi kadar Su

Ic Malzemesi:

1 Sogan

Ispanak

Beyaz Peynir

Tuz,Karabiber

Yapilisi:
Hamuru yukarida yazdigim gibi sirasiyla derin bir kapa koyun en son suyu ekleyin eklerken yogurun ama hamur kulak memesi yumusakligina gelince su koymayi birakin ve yogurmaya devam edin.1 saat kadar  üzeri kapali mayalanmasini bekleyin.Buarada ic malzemesini hazirlayin.sogani ince ince kiyin.yagda kavurun.ispanaklarida ince ince kiyin yikayin ve sogana ekleyin.ispanaklar öldükten sonra tuz karabiber ekleyin.pistikten emin olduktan sonra beyaz peyniri ufalayip ispanaklara ekleyin.hamur mayalandiktan sonra oklova veya merdaneyle fazla büyük olmayan bir cember acin ve icine ispanak koyun.ve kapatin.isterseniz tavada yagda kizartin veya sacin üzerinde pisirin.ben sacin üzerinde pisirdin.Sicak Sicak Servis Yapin
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder