Ispanakli Gözleme
Malzemeler;
Yarim kilo Kepek Unu
Findik büyüklügü kadar Maya
Fiske tuz
1 Cay Bardagi Sivi yagi
Alabildigi kadar Su
Ic Malzemesi:
1 Sogan
Ispanak
Beyaz Peynir
Tuz,Karabiber
Yapilisi:
Hamuru yukarida
yazdigim gibi sirasiyla derin bir kapa koyun en son suyu ekleyin
eklerken yogurun ama hamur kulak memesi yumusakligina gelince su koymayi
birakin ve yogurmaya devam edin.1 saat kadar üzeri kapali
mayalanmasini bekleyin.Buarada ic malzemesini hazirlayin.sogani ince
ince kiyin.yagda kavurun.ispanaklarida ince ince kiyin yikayin ve sogana
ekleyin.ispanaklar öldükten sonra tuz karabiber ekleyin.pistikten emin
olduktan sonra beyaz peyniri ufalayip ispanaklara ekleyin.hamur
mayalandiktan sonra oklova veya merdaneyle fazla büyük olmayan bir
cember acin ve icine ispanak koyun.ve kapatin.isterseniz tavada yagda
kizartin veya sacin üzerinde pisirin.ben sacin üzerinde pisirdin.Sicak
Sicak Servis Yapin
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder