12 Şubat 2012 Pazar

Kayisili Tiramisu

 

Kayisili Tiramisu

Tiramisudan kalan mascarpone ve kedidilim kalmisti ve kayisilarimda cürümek üzereydi...bende bu sekilde birsey yaptim tadida gayet hos oldu...
Malzemeler:
40 tane kadar Kedidili bisküvi
3 Yumurta
1 Mascarpone Peyniri
120 g Seker (1 Yemek Kasigi 25gramdir) yani yaklasik 5 Y.K.
350 ml Kayisi Suyu
10-15 tane Kayisi
Üzeri Icin:
1 Paket Jöle
Yapilisi:
Mascarpone kremasi aynen tiramisu gibi.Yumurtanin aklarini ve sarilarini ayri kaplarda cirpin.Yumurta sarisina 5 kasik kadar seker ilave edip cirpmaya devam edin.köpük köpük olan aklari sariya ekleyip mascarpone peynirinide ekleyin ve bir tasim daha pürüzsüz cirpin.tepsiye kedidillerini siralayip üzerine kayisi suyuyla bisküvileri islatin üzerine kremayi yayin.cekirdegini cikardiginiz kayisilarin kabuklarini soyabildiginiz kadar soyun ve ezin.(Soymamizin sebebi ezildikten sonra kabuklar agiza gelmemesi icin)ezdiginiz kayisilari kremanin üzerine esit sekilde sürün ve tekrar kedidili dizin ve krema...buzdolabina kaldirin.Jöleyi su yerine kayisi suyuyla paketinin üzerindeki tarife göre hazirlayin biraz soguduktan sonra tiramisunun üzerine dökün ve buzdolabina kaldirin.1 gün beklettikten sonra servis yapin...
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder