Kayisili Tiramisu
Malzemeler:
40 tane kadar Kedidili bisküvi
3 Yumurta
1 Mascarpone Peyniri
120 g Seker (1 Yemek Kasigi 25gramdir) yani yaklasik 5 Y.K.
350 ml Kayisi Suyu
10-15 tane Kayisi
Üzeri Icin:
1 Paket Jöle
Yapilisi:
Mascarpone kremasi
aynen tiramisu gibi.Yumurtanin aklarini ve sarilarini ayri kaplarda
cirpin.Yumurta sarisina 5 kasik kadar seker ilave edip cirpmaya devam
edin.köpük köpük olan aklari sariya ekleyip mascarpone peynirinide
ekleyin ve bir tasim daha pürüzsüz cirpin.tepsiye kedidillerini
siralayip üzerine kayisi suyuyla bisküvileri islatin üzerine kremayi
yayin.cekirdegini cikardiginiz kayisilarin kabuklarini soyabildiginiz
kadar soyun ve ezin.(Soymamizin sebebi ezildikten sonra kabuklar agiza
gelmemesi icin)ezdiginiz kayisilari kremanin üzerine esit sekilde sürün
ve tekrar kedidili dizin ve krema...buzdolabina kaldirin.Jöleyi su
yerine kayisi suyuyla paketinin üzerindeki tarife göre hazirlayin biraz
soguduktan sonra tiramisunun üzerine dökün ve buzdolabina kaldirin.1 gün
beklettikten sonra servis yapin...
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder