Künefe
Malzemeler:
1 Paket Künefe Kadayifi
2-3 Paket Mozarella Peyniri
1 Paket Tereyagi
Serbeti icin:
1-2 Su bardagi Su
1-2 Su bardagi Seker
1-2 damla limon
Yapilisi:
Yapacaginiz tepsiye
göre miktarini siz ayarlayabilirsiniz.Benim tepsim oldukca kücüktü yani
bir porsiyonluk tepsi diyebilirim.1 paket kadayifin yarisindan biraz
fazla kullandim tiftikleyip actim kadayiflari ve yarim paket tereyagini
eritip kadayifi harmanlayin.iyice yaglanan kadayifi yaglanmis tepsiye
yarisini yayin bastirin iyice tepsiye düz bir taban olsun.üzerine
mozarellayi dilim dilim kesin ve kadayifin üzeri kapanacak sekilde
kaplayin peynirle.bu islemden sonra kalan kadayifin yarisinida peynirin
üzerine yayin ve onuda iyice bastirin tepsiye.Künefeyi sicak sicak yemek
gerektigi icin taze taze pisirip serbetini taze taze pisirdikten sonra
hemen üzerine dökün ve sicak servis yapin.Künefeyi isterseniz firinda
isterseniz ocakta tavada yapabilirsiniz...ben bunu firinda yaptim ama
birdahakine tavada yapmayi düsünüyorum..
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder