12 Şubat 2012 Pazar

Künefe

 

Künefe

Ilk defa denedigim Künefeyi Bilin bakalim hangi peynirle yaptiiiimmm????Viyanada yasadigim icin hatayin orjinal künefe peynirini bulmam mümkün degil..Tuzsuz bir peynir olmasi gerek ve bende lor peynirini hic sevmem yinede künefe yapmak icin aramadim desem yalan olmaz ama onuda bulamadim bütün türk marketlerine tuzlu kahvaltilik peynirler var..bende düsündüm düsündüm ve künefeyi MOZARELLA yla yapmaya karar verdim..Sonucmu????Esim tek basina koca tepsiyi götürdü tek bir dilim kurtarip fotografini cekebildim.Tekrar yaptigimda daha güzel resim cekip yayinlayacagim... Söz....
Malzemeler:
1 Paket Künefe Kadayifi
2-3 Paket Mozarella Peyniri
1 Paket Tereyagi
Serbeti icin:
1-2 Su bardagi Su
1-2 Su bardagi Seker
1-2 damla limon
Yapilisi:
Yapacaginiz tepsiye göre miktarini siz ayarlayabilirsiniz.Benim tepsim oldukca kücüktü yani bir porsiyonluk tepsi diyebilirim.1 paket kadayifin yarisindan biraz fazla kullandim tiftikleyip actim kadayiflari ve yarim paket tereyagini eritip kadayifi harmanlayin.iyice yaglanan kadayifi yaglanmis tepsiye yarisini yayin bastirin iyice tepsiye düz bir taban olsun.üzerine mozarellayi dilim dilim kesin ve kadayifin üzeri kapanacak sekilde kaplayin peynirle.bu islemden sonra kalan kadayifin yarisinida peynirin üzerine yayin ve onuda iyice bastirin tepsiye.Künefeyi sicak sicak yemek gerektigi icin taze taze pisirip serbetini taze taze pisirdikten sonra hemen üzerine dökün ve sicak servis yapin.Künefeyi isterseniz firinda isterseniz ocakta tavada yapabilirsiniz...ben bunu firinda yaptim ama birdahakine tavada yapmayi düsünüyorum..
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder