Kokostar Kurabiye
Malzemeler:
1 Kahve Fincani Kakou 2 yumurta (birinin akı iç malzemesine) 250 gram margarin 2 kahve fincanı pudra şekeri 1 pkt kabartma tozu 1 pkt vanilya Aldigi Kadar Un Ic Malzemesi
2 su bardağı hindistancevizi 2 çay bardağı purda şekeri 1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak) ben bu tariften yaptim kurabiyeyi yanliz ic malzemesinde tarif yanlis veya bardak farkliligi oldugu icin ben 2 yumurtanin akini kullanmak zorunda kaldim. Üst Malzemesi:
Bitter Cikolata veya Kuvertüre Cikolata yada su sekilde cikolata sosu elde edebilirsiniz
1 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı kakao 1 yemek kaşığı şeker 1 su bardağı süt (birazı su olursa parlaklık verir)
Yapilisi:
Un dışında tüm hamur malzemesini karıştırın.
Un azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Ayrı bir kapta hindistancevizi, yumurta akı ve şekeri karıştırın.
Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak içini açın.
İç
malzemeden koyarak hamuru kapatın. Kapalı yeri alta gelecek biçimde
yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fazla basık olmasınlar. Yuvarlak formu
korumaya dikkat edin.
180 dereceli fırında kurabiyeleri pişirin.
Üst süsleme malzemelerini karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
Soğuyan
kurabiyelerin üzerini soğuyan üst süsleme malzemesi ile süsleyin.
(Catalla cikolatadan alip kurabiyelerin üzerine sicratin:)
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder