12 Şubat 2012 Pazar

Patlicanli Ay Cöregi

 

Patlicanli Ay Cöregi

MALZEMELER:
Hamuru için:
1/2 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı sıvıyağ 1 yumurta (beyazı içine, sarısı üstüne) 1/2 tatlı kaşığı tuz 3 adet haşlanmıs, ezilmis patates Aldığı kadar un (2,5 su bardağı kadar) İç Malzemesi İçin:
3 adet patlıcan 1-2 adet sivri biber 1 soğan 2 dis sarımsak 1 çay kaşığı karabiber 1/2 tatlı kaşığı Tuz 1 tatlı kaşığı pul biber 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ

İçinin hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğrayın, tuzlu suda 15 dakika bekletin. Bu arada soğanı kücük doğrayın, biberi temizleyip ince ince kıyın. 4-5 yemek kaşığı sıvıyağı bir tavaya koyup, soğanı hafif öldürün, sarımsağı ekleyip biraz daha kavurun, biberi ve patlıcanları da ekleyip , patlıcanlar yumuşayıncaya kadar kavurun. Karabiber, pul biber ve tuzunu ekleyip, soğumaya bırakın.
Hamurunun hazırlanışı:
Patatesleri soyup küp küp doğrayın,üzerini biraz gececek kadar su ekleyip haşlayın. Haşlanınca eğer varsa suyunu süzüp çatalla ezin, biraz soğutun. Yumurta akı, sıvıyağ, yoğurt, un ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru dört eşit parçaya bölün ve ince açın (ben 35 cm çapında açtım), her parçanın geniş kenarına patlıcanlı içten koyun, sigara böregi gibi sarıp, ay şeklini verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpin. 180 derece sicak firinda üzeri kizarincaya kadar pisirin.
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder