Tavsan Pasta
Malzemeler:
2 Pandispanya icin ayri ayri gerekli olanlar
500 gram Cicek veya Akasya Bali
1/2 Paket Eritilmis Tereyagi
1 Paket Vanilin Sekeri
1 Paket Kabartma Tozu
Biraz Süt
Alabildigi Kadar Un
Üzeri icin:
6 Paket Krem Santi
Mavi,Kirmizi,Siyah Gida Boyasi
Ic Malzemesi:
Eritilmis Nugat cikolata(Yoksa nuttellada olur)
Damla cikolata
Bögürtlen Receli
Dondurulmus Bögürtlen
KremSanti
Yapilisi:
Yumurtanin aklarini
ve sarilarini ayri kaplarda ciprin aklari köpük köpük olsun.Yumurtanin
sarisini biraz cirptiktan sonra bali ilave edin ve cirpmaya devam
edin.cirparken sirasiyla malzemeleri ekleyin.Akiskan bir hamur elde
edin.Yaglanmis unlanmis 22 cm ebatindaki yuvarlak pasta kalibina dökün
ve 130 derece firinda yaklasik 40 dakika pisirin.Pandispanya piserken
2inci pandispanya hamurunu hazirlayabilirsiniz.firindan cikinca
pandispanya digerini koyun.Sogumasini bekleyin krem santiyi paketin
üzerindeki tarife göre hazirlayin.Pandispanya soguduktan sonra 3e bölün
ve kalibin icinde ilk katina eritilmis nugat sürüp üzerine krem santi
sürüp damla cikolatasi serpistirin.ikinci katina bögürtlen receli sürün
ve yine krem santi üzerine.onun üzerine bögürtlenleri koyun ve 3üncü
kati kapatin üzerine son olarak krem santiyle pastanin üzerini biraz
kaplayin.ve kalipla birlikte biraz buzdolabinda bekletin.ikinci
pandispanya pisip soguduktan sonra yanlardan kulak seklini alacak
sekilde oval kesin.kalan orta kismi papyon olarak kullanilacak,kulaklari
ve papyonuda ayni sekilde 3e kesip ayni pastadaki islemi yapin.ve
onlarida buzdolabinda biraz bekletin.Sonra krem santilerle resimdeki
görüldügü gibi sykma tabancasiyla tavsan haline getirin.Kulaklari ve
Papyonu yuvarlak pastaya yapistirdiktan sonra buzdolabinda servis yapana
kadar bekletin.eger buzdolabiniz kücük ise ayri ayri dolapta bekletip
servis zamani birlestirebilirsiniz tavsani..
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder