12 Şubat 2012 Pazar

Dilber Dudagi

Dilber Dudagi

Malzemeler:
2 yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı sirke 1 fiske tuz 4 su bardağı baklavalık un, elenmiş 250gr nişasta; açmak için 200gr ceviz veya fındık, iri dövülmüş 1,5 paket tereyağı 1 yumurtanın akı Serbet: 5 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapilisi unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyin. hepsini karıştırıp özlü bir hamur yoğurun. hamurdan ceviz iriliğinde 10 parça koparıp beze yapın. üzerlerine nemli bir bez örterek bezeleri yarım saat dinlendirin. bezeleri nişasta serpilmiş zemine koyun. üzerlerine tekrar nişasta serpin. her birini tatli tabağı büyüklüğünde açın.  açtıklarınızın üzerine nişasta serpin. 10 yufkayı üst üste koyup hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve devamlı alt üst ederek açın. (alt üst etmezseniz alttaki yufkalar küçük kalır.) açtığınız onlu gruptan su bardağı ile yuvarlaklar kesin. cevizi yumurta akı ile karıştırın. yuvarlakların bir kenarına cevizli harçtan koyun. diğer kenarını hafifçe bastırarak üzerine kapatın. hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizin. tereyağını eritip 1 dakika kaynatın. kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla tatlıların üzerine gezdirin. (yağın tortusunu kesinlikle kullanmayın) 170C fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin. bu arada şerbet için şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın. ocaktan indirmeden hemen önce limon suyunu ekleyip ılınmasını sağlayın.  fırından çıkardığınız tatlılar ılınınca yine ılık haldeki şerbeti üzerlerine gezdirin. tatlılar şerbeti çekene kadar tepsinin üzeri kapalı halde bekletin.Serbetini ceken dilberlerin üzerini arzunuza göre süsleyin ister fistik ister hindistan cevizi rendesi....
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder