12 Şubat 2012 Pazar

Profiterol Pasta

 

Profiterol Pasta

Bir pasta tarifi daha...
Malzemeler:
4 Yumurta
1 bucuk 2 su bardagi seker (Göz karari)
125 g.Eritilmis Tereyag veya Margarin(1 Su bardagi Sivi Yagida Kullanabilirsiniz)
1 Kabartma Tozu
1 Vanilin Sekeri
1 Bitter Pasta Cikolatasi
Alabildigi kadar Un
Gerekirse Biraz Süt
Üzeri icin:
1 kac tane Profiterol (Tarifini Profiterol Tarifinden alabilirsiniz)
1 Kuvertüre Cikolata
Yarim paket Tereyagi
Krem Santi
Boncuk Sekerleri
Ici Icin:
Krem Santi
Damla Cikolata
Kayisi Marmelati
Yapilisi:
Yumurtalarin aklarini köpürene kadar cirpin.Sarilarina sekeri ekleyip cirpin erimis yagida ekleyin cirpmaya devam edin.sirasiyla malzemeleri ekleyerek cirpmaya devam edin ve bitter cikolatayi eritip harca ilave edin.Unu yavas yavas ilave ederep cirpin ve hamur boza kivamina gelince mikseri kapatin.yaglanmis unlanmis kaliba döküp 130 derece firina atin.yaklasik 40-60 dakika pisirin sisip kapardiktan sonra cikarin ve sogutun.sogutuktan sonra keki 3e bölün ve kekin ilk katini tekrar kalibin icine koyun böylece malzemeler kenardan tasmaz kayisi marmelatini isittiktan sonra ilk kata sürün üzerine kremsantiyi ve damla cikolatasi koyun.ikinci kati kapatin ve ayni islemi tekrarlayin.en son katida üzerine kapattiktan sonra pastanin tamamini marmelatla kaplayin ve 1 2 saat buzdolabinda bekletin.tereyagiyla birlikte erittiginiz kuvertüre cikolatayla pastayi kaplayin ve üzerini resimde görüldügü gibi süsleyin.benim artan profiterollerim vardi derin donduruca o yüzden isim bayagi kolaydi ama siz bunu yapmak isterseniz birde profiterol yapmalisiniz veya hazirda alabilirsiniz:)))
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder