Profiterol Pasta
Malzemeler:
4 Yumurta
1 bucuk 2 su bardagi seker (Göz karari)
125 g.Eritilmis Tereyag veya Margarin(1 Su bardagi Sivi Yagida Kullanabilirsiniz)
1 Kabartma Tozu
1 Vanilin Sekeri
1 Bitter Pasta Cikolatasi
Alabildigi kadar Un
Gerekirse Biraz Süt
Üzeri icin:
1 kac tane Profiterol (Tarifini Profiterol Tarifinden alabilirsiniz)
1 Kuvertüre Cikolata
Yarim paket Tereyagi
Krem Santi
Boncuk Sekerleri
Ici Icin:
Krem Santi
Damla Cikolata
Kayisi Marmelati
Yapilisi:
Yumurtalarin aklarini
köpürene kadar cirpin.Sarilarina sekeri ekleyip cirpin erimis yagida
ekleyin cirpmaya devam edin.sirasiyla malzemeleri ekleyerek cirpmaya
devam edin ve bitter cikolatayi eritip harca ilave edin.Unu yavas yavas
ilave ederep cirpin ve hamur boza kivamina gelince mikseri
kapatin.yaglanmis unlanmis kaliba döküp 130 derece firina atin.yaklasik
40-60 dakika pisirin sisip kapardiktan sonra cikarin ve
sogutun.sogutuktan sonra keki 3e bölün ve kekin ilk katini tekrar
kalibin icine koyun böylece malzemeler kenardan tasmaz kayisi
marmelatini isittiktan sonra ilk kata sürün üzerine kremsantiyi ve damla
cikolatasi koyun.ikinci kati kapatin ve ayni islemi tekrarlayin.en son
katida üzerine kapattiktan sonra pastanin tamamini marmelatla kaplayin
ve 1 2 saat buzdolabinda bekletin.tereyagiyla birlikte erittiginiz
kuvertüre cikolatayla pastayi kaplayin ve üzerini resimde görüldügü gibi
süsleyin.benim artan profiterollerim vardi derin donduruca o yüzden
isim bayagi kolaydi ama siz bunu yapmak isterseniz birde profiterol
yapmalisiniz veya hazirda alabilirsiniz:)))
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder