12 Şubat 2012 Pazar

Lokma Tatlisi

Lokma Tatlisi

Bir pazar günü kahvaltida deve tabani yapmistim ama onun resmini cekemedim.ondan arta kalan hamurlada lokma tatlisi yapim bari dedim ve yaptim..
Malzemeler:
2 Bardak Un
1 cay kasigi yas maya
1 fiske tuz
Alabildigi kadar Su
Kizartmak icin Sivi Yagi
Serbeti icin
3 Su bardagi Su
3 Su bardagi Seker
1-2 Limon damlasi
Yapilisi:
Unu derin bi kaba koyup ortasini acin.mayayi ve tuzu koyun suyla hepsini yedirirek yavas yavas yogurun.kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde etin üzerini kapatin ve bekletin biraz,tencereye yagi koyun ve hamurdan ufak ufak parcaciklar alip yuvarlayin ve yaga atin kizartin.bu arada tabiki serbeti hazirlayin.serbet soguduktan sonra kizarmis lokmalari serbete atin Soguk  Servis Yapin
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder