Peynirli Tuzlu Kurabiye
2 Yumurta (2 Yumurtanin aki,1 Sarisi hamura,1 Sari Üzerine Sürülecek)
1 Paket Tereyagi
1 Cay Bardagi Sivi Yag
1 Cay Bardagi Yogurt
1 Yemek Kasigi Seker
1 Tatli Kasigi Tuz
Bir Sirke Kapagi Sirke
Kabartma Tozu
Rendelenmis Kasar Peyniri
Ufalanmis Beyaz Peynir
Alabildigi kadar Un
Üzeri Icin
1 yumurta Sarisi gerekirse birtane daha kirabilirsiniz
1 Yemek kasigi kadar Keciboynuzu Pekmezi (Baska Pekmezde olur benim evde keciboynuzu oldugu icin onu kullandim)
Cörek otu,Susam
Yapilisi:
Derin bir kaba bütün
malzemeleri sirasiyla koyun ve elinizle hepsi birbirine girene kadar
yogurun,en son yavas yavas kulak memesi yumusakligina gelene kadar un
ekleyip yogurun.Ve 10 15 dakika Buzdolabinda bekletin.Fazla un
eklemenize gerek yok buzdolabinda bekleteceginiz icin hamur
sertlesecektir.yumurtanin sarisina 1 yemek kasigi kadar Pekmez ilave
edip cirpin susam ve cörek otunu bir tabaga koyun ve bir karisim
yapin.elinizle istediginiz sekli vererek pekmezli yumurta sarisina
batirip sonrada susam cörek otuna batirin.Yaglanmis tepsiye dizin.Sicak
firinda sisip üzeri Kizarincaya pisirin.
Ister Sicak sicak Isterseniz ilik Servis edebilirsiniz cayla süper oluyor....
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder