12 Şubat 2012 Pazar

Peynirli Tuzlu Kurabiye

 

 

 

Peynirli Tuzlu Kurabiye

Malzemeler:
2 Yumurta (2 Yumurtanin aki,1 Sarisi hamura,1 Sari Üzerine Sürülecek)
1 Paket Tereyagi
1 Cay Bardagi Sivi Yag
1 Cay Bardagi Yogurt
1 Yemek Kasigi Seker
1 Tatli Kasigi Tuz
Bir Sirke Kapagi Sirke
Kabartma Tozu
Rendelenmis Kasar Peyniri
Ufalanmis Beyaz Peynir
Alabildigi kadar Un
Üzeri Icin
1 yumurta Sarisi gerekirse birtane daha kirabilirsiniz
1 Yemek kasigi  kadar Keciboynuzu Pekmezi (Baska Pekmezde olur benim evde keciboynuzu oldugu icin onu kullandim)
Cörek otu,Susam
Yapilisi:
Derin bir kaba bütün malzemeleri sirasiyla koyun ve elinizle hepsi birbirine girene kadar yogurun,en son yavas yavas kulak memesi yumusakligina gelene kadar un ekleyip yogurun.Ve 10 15 dakika Buzdolabinda bekletin.Fazla un eklemenize gerek yok buzdolabinda bekleteceginiz icin hamur sertlesecektir.yumurtanin sarisina 1 yemek kasigi kadar Pekmez ilave edip cirpin susam ve cörek otunu bir tabaga koyun ve bir karisim yapin.elinizle istediginiz sekli vererek pekmezli yumurta sarisina batirip sonrada susam cörek otuna batirin.Yaglanmis tepsiye dizin.Sicak firinda sisip üzeri Kizarincaya pisirin.
Ister Sicak sicak Isterseniz ilik Servis edebilirsiniz cayla süper oluyor....
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder